DOLAR 32,5022
EURO 34,9253
ALTIN 2448,595
BIST 9699,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hibrit Bulut yerel veri merkezlerinde yükseliyor

    Hibrit Bulut yerel veri merkezlerinde yükseliyor
    12.10.2017
    A+
    A-

    2017 yılında kurumsal işletmelerin yüzde 80’inden fazlasında hibrit bulut çözümleri görülmesi beklenirken, ideal yapının kurulabilmesi için yerel veri merkezleri tercih ediliyor

    Günümüzde CIO’ların en fazla tercih ettiği çözüm hibrit bulut. IDC verilerine göre, kurumsal işletmelerin yüzde 80’inden fazlası 2017 yılında hibrit bulut altyapısını kullanacak. M2S’in verilerine göre Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 71’i bulut bilişime sıcak bakarken, yüzde 57’si BT hizmetlerinde yerel şirketleri tercih ediyor.

    Yalnız IDC’nin Avrupa çapında gerçekleştirdiği araştırmaya göre, işletmelerin yüzde 90’ı kendilerine ait sistemler ile bulut tabanlı iş yükleri arasında bağlantı kurmayı hibrit buluta geçişte en büyük bariyer olarak görüyor.

    İşte bu noktada sunucu barındırma hizmetleri devreye giriyor. Sunucu barındırma hizmeti veren veri merkezleri, genel bulut platformları için ideal erişim noktaları sunuyor. Sunucu barındırma hizmetinden faydalanan işletmeler, esnek ve kesintisizliği odak noktasına alan yapısından dolayı BT birimlerini veri merkezlerine taşımayı seçiyorlar. IDC araştırmasına göre, 2018 yılında şirketlerin yüzde 65’inin BT varlıkları, sunucu barındırma (Colocation), sunucu kiralama ve bulut veri merkezlerinde yer alacak.

    Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, “Özellikle işletmelere yakın yerel veri merkezlerinin sundukları stratejik avantajlarla daha fazla tercih edildiğini görüyoruz. Yalnızca daha yüksek performans değil anında destek hizmetleri, ihtiyaca göre ölçeklendirme, güvenlik, bulut teknolojilerine hâkim personel, felaket kurtarma gibi kritik konular yerel veri merkezleri ve sunucu barındırma hizmetlerini öne çıkarıyor” dedi.

    Türkiye’nin en hızlı büyüyen veri merkezi Radore, BT sistemlerini güvenilir şartlarda barındırmak isteyen işletmeler için fiziki koşulları, enerji, iklimlendirme, ağ altyapısı ve fiziksel güvenlik kriterleri ile sürekli kontrol altında tutulan profesyonel bir ortam sağlıyor. Veri merkezi salonları, raf (rack) tipi sunucu ve ağ donanımlarının barındırılması için özel olarak yapılandırılırken, kiralanacak alan veya kabinlerin, proje altyapısının teknik özelliklerine göre seçilmesine olanak tanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.