DOLAR 32,3289
EURO 35,0921
ALTIN 2298,889
BIST 9042,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    HİDROMEK iki uluslararası başarı ile küresel iş makinesi sektörüne damga vurdu

    HİDROMEK iki uluslararası başarı ile küresel iş makinesi sektörüne damga vurdu
    21.05.2018
    A+
    A-

    Bu yıl kuruluşunun 40’ıncı yıldönümünü kutlayan HİDROMEK, iki uluslararası başarıya birden imza attı. HİDROMEK, dünyanın iş makinesi üreten en büyük 50 firmasının sıralandığı uluslararası “Yellow Table” listesine 6’ıncı kez girmeyi başarırken, tasarımın ‘Oscar’ı olarak kabul edilen Red Dot 2018 Tasarım Ödülleri’nde de çifte ödül mutluluğu yaşadı.

    YELLOW TABLE’DAKİ İLK TÜRK MAKİNE ÜRETİCİSİ HİDROMEK

    HİDROMEK, AR-GE ve tasarımdaki gücünü aldığı uluslararası başarılar ve ödüllerle tescilliyor. 2017 yılsonu itibariyle, 110 ülkede toplam 41 bin 690 HİDROMEK makinesi çalışıyor. Küresel pazarda bu başarıyı gösteren HİDROMEK, iş makineleri konusunda tüm dünyaya bilgi tedariki sağlayan ve sektöre referans oluşturan basın kuruluşu KHL Group tarafından hazırlanan ve iş makineleri üreten en büyük 50 global firmanın sıralandığı uluslararası “Yellow Table” 2018 yılı listesinde 49’uncu sırada yer alıyor. Yellow Table listesine son 6 yıldır girmeyi başaran HİDROMEK, bu listede ilk ve tek Türk makine üreticisi olarak dikkat çekiyor.

    HİDROMEK’İN AKILLI DEVLERİ RED DOT’TAN ÖDÜLLE DÖNDÜ

    HİDROMEK, 1955 yılından bu yana düzenlenen ve uluslararası arenada iyi tasarım için bir kalite işareti olarak kabul görülen Red Dot Tasarım Ödülleri’nde en yüksek tasarım kalitesi ve inovasyon derecesine sahip iki yeni ürünü ile çifte ödüle ulaşma mutluluğu yaşadı. HİDROMEK, Red Dot 2018 Tasarım Ödülleri’nde, ‘İki Akıllı Dev’ ismini verdiği yeni ürünleri HMK 60 CR midi ekskavatör ve HMK 145 LC SR kısa kuyruk ekskavatörü ile ticari taşıt kategorisinde iki ayrı ödül kazandı.

    Bu yıl yarışmada 59 ülkeden, 48 kategorideki ürün tasarımı başvuruları, bağımsız ve uluslararası jüri üyelerince değerlendirildi. Dünyanın önde gelen markalarına ait ürün tasarımı, iletişim tasarımı projeleri, ambalaj tasarımı ve konsept projeleri değerlendiren yarışma, güncel trendlere de ışık tutuyor. Red Dot Ödülleri 9 Temmuz 2018 tarihinde Almanya’nın Essen kentinde yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

    14 ULUSLARARASI TASARIM ÖDÜLÜ

    HİDROMEK Tasarım Stüdyo Müdürü Hakan Telışık,şu açıklamalarda bulundu:

    “Dünyanın en prestijli tasarım değerlendirme ödüllerinden olan “Red Dot” tasarım ödüllerinden, geçtiğimiz ay lansmanını yaptığımız yeni ürünlerimiz; HMK60CR midi ekskavatör ve HMK 145 LCSR kısa kuyruk ekskavatör ile iki tasarım ödülü birden kazandık. HİDROMEK, uluslararası tasarım otoriteleri tarafından titizlikle değerlendirildikten sonra verilen bu ödüllerle “HİDROMEK Design” imzalı ürünlerin tasarım konusundaki kalite ve yenilikçi iddiasını bir kez daha tescillemiş oldu. Türkiye’nin sayılı taşıt tasarım stüdyolarından olan “HİDROMEK Tasarım Stüdyosu” ile “HİDROMEK Design” imzalı HİDROMEK, ürünlerinin toplamda 14 adet uluslararası tasarım ödülü bulunuyor.”

    BÜYÜK TONAJLI MAKİNE ERGONOMİSİNDE MİDİ EKSKAVATÖR

    HİDROMEK’in Red Dot 2018 Ödülü kazanan yeni ürünlerinden biri olan HMK 60 CR midi ekskavatör, sahip olduğu özellikleri ile tüm dikkatleri üzerinde topluyor. HMK 60 CR’de bulunan Opera (HİDROMEK Operatör Ara Yüzü) ile kullanım esnasında ihtiyaç duyulan bütün fonksiyonlar bir arada toplanıyor. Operatörün ergonomik açıdan kolay ulaşabileceği bir noktada konumlandırılmış konsol, kolay okunabilen renkli TFT bilgi ekranı, elektronik kontrol üniteleri operatörün makineye ait bütün bilgilere ve uyarılara kolaylıkla ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca sınıfında ilk kez kullanılan ve kolaylıkla istenilen yönde hareket ettirilebilen kızaklı çok amaçlı tutucu da operatöre kolaylık sağlayan bir diğer özellik olarak dikkat çekiyor. Kabin içinde üst seviyede ergonomi sunan HMK 60 CR midi paletli ekskavatör ile büyük tonajlı makinelerin konforu midi ekskavatörlere aktarılıyor. Aynı şekilde, joystick ve konsol ergonomisi, büyük tonajlı ekskavatörler ile aynı seviyede olan HMK 60 CR, kalkar kabini ile hidrolik ekipmanlara hızlı erişimi sayesinde servis kolaylığı sunuyor.

    İŞ MAKİNESİNDE OFİS KONFORU

    HİDROMEK’in bir diğer yeni ürünü olan HMK 145 LC SR kısa kuyruk paletli ekskavatörde de, operatörün kendisini ofisindeki gibi konforlu ve rahat hissetmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda makineyi kolaylıkla kullanması amacıyla Opera Kontrol Sitemi kullanılıyor. Büyük tonajlı makinelerin ergonomisine sahip olan HMK 145 LC ile özel planlanmış klima konumu ve kalkar kabin sayesinde servis ve bakım için kolay erişim sağlanıyor.

    HİDROMEK’in diğer tasarım ödülleri şöyle sıralanıyor:

    2008 – Design Turkey : Maestro Serisi Kazıyıcı Yükleyici, Üstün Tasarım Ödülü

    2010 – Design Turkey : Gen Serisi Ekskavatör, İyi Tasarım Ödülü

    2011 – Good Design: Gen Serisi Ekskavatör, Chicago Good Design Ödülü

    2012 – IF Design Award 2012 : Gen Serisi Ekskavatör, If Product Design Ödülü

    2016 – IF Design Award 2016 : HMK Vision Compactor, IF Proffesional Concept Ödülü

    2017 – German Design Award Special 2017: HMK 600 MG Motor Greyder, Special Mention Ödülü

    2017 – IF Design Award 2017: HMK 640 WL Lastik Tekerlekli Yükleyici, IF Product Design Ödülü

    2017 – Red Dot Award 2017: HMK 600 MG Motor Greyder, Winner Ödülü

    2017 – Red Dot Award 2017: HMK 640 WL Lastik Tekerlekli Yükleyici, Best of The Best Ödülü

    2017 – Good Design: HMK 600 MG Motor Greyder, Ürün Tasarım Ödülü

    2017 – Good Design: HMK 640 WL Lastik Tekerlekli Yükleyici, Ürün Tasarım Ödülü

    2018 – German Design Award: HMK 640 WL Lastik Tekerlekli Yükleyici, Winner Ödülü

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.