DOLAR 32,5587
EURO 34,7129
ALTIN 2490,836
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hijyenik bahar temizliğinin vazgeçilmezi çamaşır suyu: Dometsos

    Hijyenik bahar temizliğinin vazgeçilmezi çamaşır suyu: Dometsos
    12.04.2018
    A+
    A-

    Tazeliğin ve yeni başlangıçların habercisi ilkbahara girerken kışın bütün kirini evlerimizden atmanın en iyi yolu olan bahar temizliği, özellikle kar yağışı açısından zayıf geçen kış aylarından sonra hızla yayılan virüs ve bakteriler sebebiyle çok daha önemli hale geliyor.

    Viral salgınlara sebep olan virüslere ve tehlikeli hastalıklara sebep olan bakterilere karşı en uygun çözüm ise mikrobiyolojik temizliğe uygun çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri…

    Evlerimizde kapalı geçirdiğimiz uzun kış ayları boyunca farkında olmasak da temizlik yapmamıza rağmen ortamı yeterince havalandırmadığımız için nem, rutubet ve ısıtma sistemleri evlerimizin düşündüğümüzden daha fazla kirlenmesine sebep olur. Bu nedenle hijyenik bir bahar temizliği sadece gözle görülen kirlerden değil gözle görülmeyen mikroplardan kurtulmak için büyük önem taşır. Bu anlamda yılın ana temizlik uygulamalarından biri olan bahar temizliği için ayırdığımız zaman ve kaynağı, hijyenik sonuçlar için bir kazanıma dönüştürmek öncelik kazanıyor.

    Bahar temizliğinin özellikle çocuklu evlerde detaylı bir şekilde yapılmasının çocukların hastalıklara karşı korunması açısından önemli olduğunun altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan, son yıllarda küresel ısınma sebebiyle tüm dünyada ısı ve iklim değişiklikleri meydana geldiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl ülkemizde bir çok şehirde kar yağmadı. Bu da kış aylarında çoğalan bazı bakteri ve virüslerin artmasına ve hızla yayılması anlamına geliyor; hatta bazılarının mutasyona uğrayarak daha tehlikeli hastalıklara sebep olması ile sonuçlanabilir. Viral salgınlar sırasında hasta ev halkının dokunduğu alanlar günlerce virüsleri taşımaya devam edebilir. Okula giden bir çocuk hasta olduğunda ev halkını bu hastalığa karşı korumak imkansız hale gelebilir”.

    Hijyenik temizlik için doğru malzeme seçimi önemli

    Temizlik denildiğinde akla ilk gelen su olsa da bunun temizlik için yeterli olmadığını söyleyen Mocan, her yüzeyin temizliğine uygun temizlik maddeleri seçilmesi gerektiğini vurguladı: “Genel yüzeylerde mikrobiyolojik temizlik için kullanılabilecek en iyi temizlik ürünü ve en iyi dezenfektan sodyum hipoklorit, yani çamaşır suyudur. Ancak seçilen çamaşır suyunun da virüs, sporlu bakteri ve hastalık yapan mantarlar üzerinde etkili olması önemlidir. Örneğin her temizlik ürünü ya da her çamaşır suyu Clostridyum Tetani, C. Perfiringes gibi çok tehlikeli olan bakterileri yok edemez. Temizlik sırasında tam anlamıyla hijyen sağlanamaması halinde geride kalan mikroorganizmalar, kısa sürede çoğalarak tehlikeyi katlar. Bu noktada gerekli hijyeni sağlamak için klor ihtiva eden çamaşır suları öne çıkar”. Klorun toksik bir madde olmadığını, yüzme havuzlarından şebeke sularının dezenfeksiyonuna kadar geniş bir alanda kullanıldığını ve önemli olanın farklı temizlik maddelerinin karıştırılmaması olduğunu da ifade eden Mocan, “Klorsuz olarak yapılandırılan çamaşır sularında ortaya çıkan oksidan maddeler vücutta birikerek antioksidanlara gereksinimi artırabilir. Ayrıca klorsuz çamaşır sularının virüsler üzerindeki etkisi oldukça sınırlıdır. Bu da salgınların daha da yayılması ile sonuçlanabilir ve başta çocuklar olmak üzere tüm toplumun sağlığını riske atar” dedi.

    Domestos Maksimum Hijyen mikropları öldürüyor, maksimum koruma sağlıyor

    Hijyenik ev temizliği alanında Türkiye’nin en çok tercih edilen ev temizliği markası[1]Domestos, mikropları %99.9 oranında öldürürken kireç oluşumunu da 3 kata kadar engelleyen Domestos Maksimum Hijyen ile sevdiklerinizi korumanıza yardımcı oluyor. Tüm yüzeylerde mikroplara karşı savaş açan Domestos, uzun süreli ve maksimum koruma sağlayan yoğun kıvamıyla başta tuvaletler olmak üzere çamaşır suyu kullanımına uygun olan tüm yüzeylerde maksimum hijyen sağlıyor. İçinde bulunan özel dezenfektan formülü ve yoğun kıvamı, sifon çekildikten sonra bile yüzeye tutunarak koruyucu etkisini uzun süre devam ettiriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.