DOLAR 32,5212
EURO 34,867
ALTIN 2439,759
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hırvatistan Avrupa Dönem Başkanlığındaki ilk kültürel etkinliğini Antalya’da gerçekleştirdi

    Hırvatistan Avrupa Dönem Başkanlığındaki ilk kültürel etkinliğini Antalya’da gerçekleştirdi
    09.01.2020
    A+
    A-

    Hırvatistan Başkonsolosluğu ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) İşbirliği’nde Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi’nde 06 Ocak Pazartesi akşamı açılan “Türkiye-Hırvatistan Akdeniz Bağlantıları” adlı sergi, Hırvat sanatçı Miljenko Bengez’in Akdeniz şehirlerini ve bu şehirlerdeki gündelik yaşamı yansıtan eserlerinden oluşuyor.

    Serginin açılışını ATSO Başkanı Davut Çetin, Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec, ATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, KKTC Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosu Wolfgang Wessel ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü İsmail Tuna Aras ile birlikte yaptılar.

    Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec, “Hırvat ressam Miljenko Bengez’in eserlerinin yer aldığı sergimiz, ATSO’nun katkılarıyla Antalya’daki ilk kültürel etkinliğimiz oldu” dedi. Türkiye-Hırvatistan arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin her geçen gün güçlenerek arttığını kaydeden Zerec, “Antalyalı iş adamlarının Hırvatistan’da daha fazla yatırım yapmaları için de ATSO ile ilişkilerimizi güçlendiriyoruz, bu konuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Antalya’nın ekonomik başarısını takdirle izliyoruz. Özellikle küresel pazarda marka konumlandırma, otel tedarik zinciri yönetimi, golf turizmi gibi alanlardaki deneyiminden faydalanmak istiyoruz. Bu gelişmelerin yanında iki ülke arasında öğrenci ve turist değişimi üzerinde de duruyoruz” dedi. Zerec, serginin aynı zamanda Hırvatistan’ın Avrupa Birliği 2020 Dönem Başkanlığı altında düzenlenen ilk kültürel etkinlik olduğunu da vurguladı.

    Akdeniz kültürünü yansıtan sanat eserlerine ev sahipliği yaptıklarını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin de iki ülke arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin önemi ifade ederek, ATSO olarak katkılarını sürdüreceklerini vurguladı.

    Hırvat ressam Miljenko Bengez’in 23 eserinin yer aldığı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdikleri sergi, 17 Ocak 2020 tarihine kadar Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi’nde açık kalacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.