DOLAR 32,5996
EURO 34,8349
ALTIN 2492,173
BIST 9502,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    HIS yenilenen logosuyla turizmde farkındalık sunacak

    HIS yenilenen logosuyla turizmde farkındalık sunacak
    04.12.2019
    A+
    A-

    Dünyanın en başarılı turizm şirketleri arasında yer alan HIS, 40. yılında yenilediği logosunu Japonya’da yaptığı özel bir etkinlik ile duyurdu. Başta gençler olmak üzere seyahat etmeyi herkese aşılama ve turizmin geleceğini şekillendirme hedefiyle 1980 yılında Tokyo’da kurulan ve bugün dünyanın en başarılı ilk 10 turizm şirketi arasında yer almayı başaran HIS, yeni logosu ile ‘farkındalığı ve evrenselliği’ temele alan bir felsefenin altını çiziyor. Bu yeni logo ile marka algısında da bir devrim yaratan HIS, evrensel bir tasarım kullanarak seyahatin dünya kültürlerini keşfetmek için en önemli araç olduğunu vurgulayarak, seyahat kültürünü tüm insanlığa ait kılmayı amaçlıyor.

    Seyahat Etmek Evrenseldir
    Yaratıcılık, gelişim, dünya barışı, doğaya saygı temalarına dikkat çeken yeni logosuyla HIS, alıştığımız ‘nokta’ kullanımını da tamamen kaldırıyor. İsmini de aldığı uluslararası kalite standartlarını (Highest International Standards) maksimum düzeyde tutan ve her geçen gün gelişmeye devam edip, yönünü daima ileriye çeviren şirket, eski logosunda yer alan noktaları kaldırmasındaki nedeni ‘gelecekteki noktayı yaratmak’ istemeleri ile açıklıyor. HIS’in yeni logosundaki en büyük fark ise evrensellik. Yeryüzündeki tüm insanlara hizmet edecek bir varlığın parçası olmak istediklerinin altını çizen HIS, siluet kullanımıyla da dilin sınırlarını aşarak bu evrenselliği yakalamayı amaçlıyor. Dikdörtgen ve daire motifleriyle dünyanın her yerinde HIS algısını yaratmak isteyen turizm devi, tüm insanlık için seyahat alanında evrensel bir dil oluşturmayı hedefliyor.

    Hoşgörü ve Önyargılardan Arınma
    Daima ileriye doğru gidildiğini vurgulayan tasarımdaki bir diğer önemli ayrıntı ise motiflerin bu görüşü savunarak eğimli ve ayrı konumlandırılmış olması. Köşeli dikdörtgenden daireye geçişi ‘farklıyız ve dünyayı değiştireceğiz’ şeklinde açıklayan HIS, daire motifi ile de ‘bu değişim ile önyargılardan sıyrılmış bir dünya yaratacağız’ görüşünün altını çiziyor. Bu hedef doğrultusunda dünya barışına da katkı sağlamayı bir ilke olarak gören HIS, mavi renkten vazgeçmeyerek, “hepimiz dünyayı bir arada tutan ve birbirine bağlayan gökyüzünün altındayız” felsefesini vurguluyor. Seyahat etmenin, yeni kültürler tanımanın ve dünyayı keşfetmenin farkındalık yaratacağına ve bu farkındalığın da insanlığı birleştireceğine olan inancı ile HIS, herkesi aynı gökyüzünün altında buluşmaya davet ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.