DOLAR 32,5423
EURO 34,9286
ALTIN 2439,526
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Home-Office çalışanlar için dekorasyon önerileri

    Home-Office çalışanlar için dekorasyon önerileri
    31.01.2019
    A+
    A-

    Evinizde home-office çalışmak için ayırdığınız bir oda var. Ancak nasıl dekore edeceğinizi bilemiyorsunuz. Bursa çıkışlı f2ms Grup Mimarlarından Mimar Figen Erdağ Demircan evde çalışmak isteyenlere önerilerde bulunuyor.

     

    Çare Minimalizm

    Öncelikle bu odayı bir ardiye gibi kullanmaktan vazgeçin. Bu oda artık sizin işyeriniz. Gereksiz tüm eşyaları çıkarın. Daha sonra işinzde kullanacağınız evrakları dosyalara yerleştirin; ekipmanların sadece gerekenlerini alın. Kullanmadığınız bir dvd playerın yeri çalışma alanınız değil. Bu tip eşyaları ikinci el uygulamalarından satışa çıkarabilirsiniz.

     

    Mekanı basit bir şekilde planlayın. Güzel bir ahşap masa, rahat bir çalışma koltuğu işinizi görecektir.

    Doğal, nötr renkler seçin. Bu sayede dikkatiniz dağılmaz. Biraz sıcaklık katmak içinse doğal birkaç bitkiden faydalanabilirsiniz.

    Kilim Farkı!

    Home-office’inizde nötr renklere en çok yakışan şey tarzınızı yansıtan bir kilim olacaktır. Sadece bir kilim almak için alışverişe çıkmaktan çekinmeyin ve bu konuda rahat olun. Modern çizgiler ya da geometrik desenler, çiçekli ya da tek renk… Size hangisi en cazip geliyorsa alın ve serin.

    Işıktan faydalanın

    Çalışma masanızı pencerenin önüne yerleştirin. Böylelike çalışırken gün ışığından faydalanabilirsiniz. Bunun yanı sıra iyi bir aydınlatma seçmeyi unutmayın. Gece çalışırken de rahat olmanız çok önemli.

    Saklama Üniteleri Önemli

    Açık raf sistemi ile kutular içinde malzemelerinizi saklayabilir, gerektiğinde rahatlıkla bulabilirsiniz. Kutu, sepet gibi detaylar çalışma alanınıza hem renk katar, hem de fonksiyoneldirler.

    Oturma Alanı

    Odanıza davet ettiğiniz kişiler için tekli bir kanepe ve sehpa işinizi kolaylaştıracaktır. Üstelik yanına koyduğunuz bir lambader ile bu alanı okuma ve dinlenme alanı olarak da kullanabilirsiniz.

    Motivasyon

    Mutfak masası yerine çalışma alanınızda çalışabilmek için motvasyona ihtiyacınız var. En sevdiğiniz fotoğrafları duvarlara asmak, güzel bir sanat eserini çalışma alanınıza koymak motivasyonunuzu artırabilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.