DOLAR 32,4492
EURO 34,4834
ALTIN 2468,197
BIST 9568,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hotpoint ankastre ocakları ile künefe yapmak çok kolay

    Hotpoint ankastre ocakları ile künefe yapmak çok kolay
    21.05.2018
    A+
    A-

    Hotpoint’in eşit ısı dağılımı sağlayan direct flame teknolojisine sahip ankastre ocağı ile Ramazan ayının klasikleşmiş tatlılarından künefe sofralara lezzet katıyor.

    Usta şef Burak Zafer Sırmaçekici’nin özel tarifi ile hazırlayacağınız bu lezzet, iftar sonrası ağzınızı tatlandırıyor.

    Hotpoint’in ankastre ürünleri ile pişirilen yemekler Ramazan ayına lezzet katmaya devam ediyor. Geliştirdiği teknolojilerle mutfakta harcanan zamanı azaltmayı ve yemek pişirmeyi keyfe dönüştürmeyi hedefleyen Hotpoint, 420 delikten tencere yüzeyine dik gelecek şekilde eşit alev dağılımı sağlayan direct flame teknolojisine sahip ocakları ile künefe gibi zor pişen tatlıları bile hiç olmadığı kadar kolay ve hızlı yapmanızı sağlıyor. Üstelik sıradan ocaklara göre sağladığı %22’lik enerji tasarrufu ile aile bütçesine katkıda bulunuyor. Usta şef Burak Zafer Sırmaçekici’nin özel tarifiyle hazırlanan künefe, iftar sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.

    Malzemeler:

    500 gr. tel kadayıf

    100 gr. tereyağı

    200 gr. künefe peyniri

    Şerbeti için

    2,5 su bardağı toz şeker

    2 su bardağı su

    1 çorba kaşığı limon suyu

    Tavayı yağlamak için

    1 çorba kaşığı yumuşak tereyağı

    1 çorba kaşığı pekmez

    Tarif:

    Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp Hotpoint ocaklarda hızlıca kaynatın. Fazla koyulaşmadan ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Tereyağını eritip kadayıfın üzerine dökün ve her tarafına yayılmasını sağlayın. Yumuşak tereyağı ve pekmezi karıştırıp tavanın yüzeyini bulayın.

    Kadayıfın yarısını tavaya koyup iyice bastırın. Peyniri eşit bir şekilde dağıtıp kalan tel kadayıfı üzerine koyun. Bir kapak ya da elinizle şeklini düzeltip iyice bastırın. Direct flame teknolojisi ile her iki tarafını da nar gibi kızartın. Ocaktan almadan önce şerbeti döküp 1 dakika daha pişirin. Hotpoint ile sıradan ocaklara göre her yeri eşit derecede kızarmış çıtır çıtırkünefenizi dilerseniz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

    Direct flame teknolojisine sahip ankastre ocaklarpişirme süresini diğer ocaklara göre %20 oranında kısaltıyor, bu sayede zamanınız sevdiklerinize ve size kalıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.