DOLAR 32,32
EURO 35,0659
ALTIN 2280,109
BIST 9029,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hüsnü Koldaş ‘Zamanın Dışına Doğru’ resim sergisi için geri sayım

    Hüsnü Koldaş ‘Zamanın Dışına Doğru’ resim sergisi için geri sayım
    15.01.2018
    A+
    A-

    Akademililer Sanat Merkezi Türk figür resmi ustalarından Hüsnü Koldaş’ın ”Zamanın Dışına Doğru” isimli yeni sergisine ev sahipliği yapıyor. Ressamın 12. kişisel sergisinde gecenin sessiz karanlığı içinde sürdürdüğü insanlığın ilerleyişini izleme durumuna devam etmektedir.
    Hikayesi bir çocukluk anısında gizlenen kemençe, yollarda kendisine eşlik eden bir sarı araba, klasik bir imgesi haline gelmiş gaz lambası, zekayı ve şaşırtmacaları saklayan rubik küp, gölgelerin içinde bir araya gelmiş ve ortak noktaları ressamın belleğindeki konumları olan pek çok formdan birkaçıdır. Gecenin barındırdığı bu sır dolu formlar ile figürler, ressamın sonsuz seyir alanı olan tapınak kalıntıları içinde bir hayat sürerler. Gün ışığının ziyaretine dek ressam kadim bilgileri ve tarihin bıraktığı izleri biriktirerek ilerler. Kendi zamanının ötesine geçerek, başka yaşamların ihtimallerini, henüz varılmamış dönemeçleriyle yolun tamamını görür.
    Tamamen otobiyografik, felsefi yönü öne çıkan, izleyicisini günün kaygısında kaybolmaktan kurtarıp, sakin bir gözlem noktasına götüren bu eserler, gelecekte de aynı derinliği ve geniş açıyı içinde barındıracak ve “zamansızlık” hissiyatı artarak devam edecektir. Geçmişte yaşanmış ve hissedilmiş, bugün etkisi güncellenerek süren ve yarın hala geçerli olacak insanlık yolculuğu, sonsuzluk kavramının kısa bir özeti olarak Hüsnü Koldaş resimlerinde yaşayacaktır. Hüsnü Koldaş’ın ”Zamanın Dışına Doğru” isimli yeni sergisi, 26 Nisan – 26 Mayıs tarihleri arasında Akademililer Sanat Merkezi’nde tüm sanatseverleri beklemektedir.

     

     

    Açılış: 26 Nisan 2018, saat 18.00

    Sergi: 26 Nisan  – 26 Mayıs 2018

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.