DOLAR 32,5118
EURO 34,725
ALTIN 2485,311
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İAOSB AR-GE ve İnovasyon Yarışması’nın birincisi DYO

    İAOSB AR-GE ve İnovasyon Yarışması’nın birincisi DYO
    13.11.2019
    A+
    A-

    İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ar-Ge ve İnovasyon Yarışması’nın birincisi DYO oldu. DYO ‘’Bobin Boyalarında Kalite, Enerji ve Maliyet İyileştirmesi’’ projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü.

    İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) tarafından 2013 yılında başlatılan ve üç yılda bir düzenlenen yarışmanın üçüncüsü gerçekleşti. 2019 yılı Ar-Ge şampiyonu DYO oldu. DYO Ar-Ge ve İnovasyon Yarışması’nda ‘’Bobin Boyalarında Kalite, Enerji ve Maliyet İyileştirmesi’’ projesiyle birinci oldu.

    Ar-Ge’nin önemini 52 yıl önce fark eden ve sektöre pek çok ilki kazandıran DYO Boya, kuruluşundan bu yana rekabette fark yaratmak için araştırma ve geliştirme faaliyetlerine öncelik tanıyor. 1967 yılında ilk Ar-Ge laboratuvarıyla çalışmalara başlayan DYO, Mayıs 2009’da sektörde bir ilki gerçekleştirerek Ar-Ge Merkezi kurdu. 2017’de Dilovası’na yaptığı yatırımlarla Ar-Ge Merkezi’ni en son teknolojiyle ürünler üreten bir üs haline getirdi.

    Ar-Ge çalışmaları ile iddialı olan Türkiye’nin en köklü boya markası DYO, Ar-Ge’de birinciliği yine kaptırmadı.

    18 firmanın katıldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş Türk sanayinin ucuz işgücü ve katma değer yaratmayan ürünler ile dünya piyasasında rekabet şansı bulamayacağını dile getirdi. Uğurtaş ‘’Sanayicilerimiz yatırım yaparken yüksek teknolojili ürünleri ve sermaye mallarını ithal etmek durumunda kalıyor. Oysa bu teknolojiyi bizim üretmemiz gerekiyor. Nitelikli iş gücü sorunu çözülürse, iyi mesleki eğitim alan mühendisler sayesinde Ar-Ge’de istenilen hedeflere ulaşırız.’’

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.