DOLAR 32,5509
EURO 34,965
ALTIN 2427,158
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İBB Kış Kampı binlerce izciye kapılarını açıyor

    İBB Kış Kampı binlerce izciye kapılarını açıyor
    19.01.2018
    A+
    A-

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin izcilik faaliyetleri kapsamında her yıl binlerce izciyi ağırladığı Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı kapılarını açıyor. 20 Ocak-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampta gençlere zorlu kış ve doğa şartlarında izcilik eğitimleri verilecek.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde Bolu Aladağ’da düzenlenen İleri Düzey Kış İzci Kampı 3 eğitim dönemi şeklinde yapılacak. Günlük hayatın karmaşasından, teknoloji ve internetin getirdiği sanal yoğunluktan uzaklaşarak yüz yüze, sosyal ve gerçek iletişim imkânı sağlayacak kamp, yaklaşık 1500 izciye ev sahipliği yapacak.

    FİLİSTİNLİ VE SURİYELİ İZCİLER KAMPTA YER ALACAK
    Çoğunluğu İBB Spor Kulübü izcilerinden oluşan 500 kişilik ilk izci kafilesi 20 Ocak’ta, Filistinli izcilerden oluşan ikinci kafile 28 Ocak’ta, Suriyeli çocuk ve gençlerden oluşacak son kafile ise 3 Şubat’ta ileri seviye izcilik eğitimleri almak için Bolu’daki kampa katılacak.

    ZORLU KIŞ KOŞULLARINDA HAYATTA KALMA EĞİTİMLERİ
    Gençlerin ağır kış şartları altında hayatlarını idame ettirme becerilerini kazanma amacı ile gerçekleştirilen kampta izcilik faaliyetlerinin ve eğitimlerinin büyük çoğunluğu arazide gerçekleştirilecek. Kamp sırasında kızak ve kayak, ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, dağcılık, ateş çeşitlerini öğrenme ve ateş yakma, beslenme ve yaşam, soba yakma, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, karda vahşi hayvan izi takibi ve yön bulma gibi hayati öneme sahip eğitimler verilecek.

    KIŞ KAMPINDA DENEYİMLİ İZCİLER YER ALACAK
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Lojistik Destek Merkezi ile kampın tüm yemek ihtiyacını karşılarken ulaşım ve sağlık gibi alanlarda da destek sağlıyor. Kampa yer alabilmek için federasyon tarafından gerçekleştirilen ünite kamplarında yer almış olmak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beykoz Yaz İzci Kampı’na en az iki kez, Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na da birer kez katılmış olmak gerekiyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.