DOLAR 32,3288
EURO 35,0679
ALTIN 2299,962
BIST 9002,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İbrahim Babacan: Sektör büyümeye devam ediyor

    İbrahim Babacan: Sektör büyümeye devam ediyor
    24.05.2017
    A+
    A-

    TÜİK, Nisan ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,6 oranında artarak 114 446 oldu.

    Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan verileri değerlendirdi…

    TÜİK’in açıkladığı veriler açıkça gösteriyor ki, inşaat sektörü hız kesmeden hatta daha da hızlanarak büyümeye devam ediyor. Açıklanan son verilere göre; 2017 yılı nisan ayı satış rakamlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artış göstererek 114 bin 446 olduğunu görüyoruz. Konuta yönelik büyük bir talep söz konusu. Bu da konuta olan ihtiyacın bir göstergesidir. Bu veriler bize devlet teşviki ile gelen faiz indirimleri ve hayata geçirilen yeni kampanyalar ile ivme kazanan inşaat sektörünün büyümesini arttırarak devam ettireceğini göstermektedir. Tapu harçları ve damga vergisindeki indirimlerle birlikte alım için tüketici harekete geçme fırsatı buldu. Yabancılara yapılan konut satışları da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında artarak bin 624 olmuş. Yabancı yatırımcılara tanınan vatandaşlık hakkı ile de özellikle Körfez yatırımcılarının yoğun ilgisinin olduğunu gözlemliyoruz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.