DOLAR 32,4768
EURO 34,947
ALTIN 2435,899
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İbrahim Babacan: Sektör desteklenmeye devam edilmeli

    İbrahim Babacan: Sektör desteklenmeye devam edilmeli
    24.10.2017
    A+
    A-

    TÜİK, eylül ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan “Sektör desteklenmeye devam edilmeli” dedi.
    İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi olma özelliğini koruyor. TÜİK’in son açıkladığı veriler de konut satışlarındaki canlılığın devam ettiğine işaret ederek aslında bir anlamda Türkiye’nin büyüme ivmesindeki hareketliliğin de devam ettiğini gösteriyor. Son açıklanan konut satışları 2017 eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 28,8 oranında artış göstererek 140 bin 298 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarının ise bir önceki yılın aynı ayına göre % 75,2 oranında artarak 2 bin 236 olduğunu görüyoruz. Yatırımların hız kesmeden devam etmesi için sektör temsilcileri olarak bizler üstümüze düşen görevleri yerine getirerek konut sahibi olmayı kolaylaştırmak adına konut kampanyalarına destek veriyoruz. Geçen yıldan beri alınan tedbirlerle kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan inşaat sektörünün hükümetimiz tarafından desteklenmeye devam edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bildiğiniz gibi konut KDV oranlarının %18 den %8 oranına geçici düşürülmesi ve bunun eylül ayında son bulmuş olması önümüzdeki günlerde sektörümüzü olumsuz etkileyecektir. Dövizin ve faiz oranlarının artışı ile tüketicinin konut alımına uzaklaştığı bugünlerde KDV oranında bir düzenlemeye gidilmesinin sektörümüz için hayırlı olacağını düşünüyorum.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.