DOLAR 32,5734
EURO 34,9876
ALTIN 2430,689
BIST 9755,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İçinizi ısıtan şömineler ile dekorasyonda fark yaratın

    İçinizi ısıtan şömineler ile dekorasyonda fark yaratın
    04.12.2018
    A+
    A-

    Kış ayları insanları kapalı mekanlara daha çok çekerken evlerde sıcak bir atmosfer eşliğinde keyifli vakit geçirme isteğini de artıyor. EvimiTasarla. net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, bu atmosferi yaratmada şöminelerin güçlü bir etkisi olduğunu kaydederek şunları belirtiyor: “Havanın güneşli veya kapalı olmasının insanın ruh hali üzerinde etkileri olduğunu biliyoruz. Kışın çoğunlukla kapalı havalarda daha sıcak ortamlara ihtiyaç duyarız. Ateş unsuru, enerjisinin yanı sıra sıcak tondaki alevler ile bu görsel etkiyi fazlasıyla karşılar. Ortamın tadını çıkarmak söz konusu olduğunda doğru tasarlanan mekanlar yaratmak önemli. Bilinçli yapılan bir dekorasyon ile ruh halimize iyi gelen mekanlar tasarlamak mümkün. Diğer mevsimlere oranla daha çok evde vakit geçirdiğimiz kış mevsiminde dekorasyona hem ortamı hem de içimizi ısıtacak şömineler ekleyerek görsel ve fonksiyonel açıdan zenginlik katabiliriz.“

    Farklı stiller, farklı ortamlar

    Şömine, kuzine, soba, fırın gibi çok sayıda değişik şekil ve stildeki ürünlerin dekorasyon açısından geniş bir yelpaze sunduğunu ifade eden Tamer ve Hatipoğlu, “Bu ürünler mekanın stiline göre seçilerek yaşam alanının tamamlayıcı unsurları olarak dekorasyona katılabilir. Çoğunlukla salonlarda kullanılsa da istediğiniz mekana uyarlayabileceğiniz şömineler yatak odası, kış bahçesi, yemek odası ve mutfaklara da oldukça yakışıyor“ görüşünü ileri sürüyor.

    Dekorasyon stiline göre şöminelerin de modern, rustik, klasik vb. stillerde tasarlandığını belirten Tamer ve Hatipoğlu, “Şöminenizi seçerken mekanınızın bütününe uyum sağlamasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca mekanın içinde şömineyi konumlandırmanız da önemli bir ayrıntı. Duvarı ortalayabilir, köşede konumlanabilir, ortada bağımsız durabilir, tavandan sarkıt şeklinde inebilir veya seperasyon görevi görebilir“ bilgisini veriyor.

    Şeffaflığın ateşle uyumu

    Tamer ve Hatipoğlu, “Şöminenizin malzeme seçimi konusunda taş, tuğla, mermer, ahşap gibi opak malzemeleri tercih edebileceğiniz gibi cam kullanarak şeffaflığı sağlayabilir, şöminenize istediğiniz oranda farklı açılar kazandırabilirsiniz. Şöminelerin, kullanıcı tercihine göre odunlu, elektrikli, doğal gazlı çeşitleri var. Sizin için bu çeşitlerin avantaj ve dezavantajlarını değerlendirerek en doğru seçimi yapabilirsiniz“ diyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.