DOLAR 32,4515
EURO 34,8148
ALTIN 2481,354
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: Beklemedeki konut alıcısını harekete geçirecek bir karar

    İhsan Çulhalık: Beklemedeki konut alıcısını harekete geçirecek bir karar
    01.11.2018
    A+
    A-

    Tapu harcı indirimi için inşaat müteahhitlerinin beklediği gelişme, 31 Ekim Çarşamba günü mesai bitimine doğru Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklandı. Buna göre; konut satışlarında KDV oranlarında yüzde 18’den 8’e ve tapu harçlarının yüzde 4’den 3’e indirilmesi uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek. İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık konuyla ilgili şöyle konuştu:

    Konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 8, binde 20 olarak uygulanan tapu harcı da binde 15 olarak geçerli olan uygulamanın 31 Ekim sonrasında da devam ettirilmesi sektör için çok önemlidir. Alınan bu karar biriken stokların eritilmesine destek olacak niteliktedir. KDV indirimi ve tapu harcındaki düşüş; piyasayı ve yatırım kararını beklemeye alan konut alıcısını harekete geçirecektir. Sektörün desteklenmesi adına çok güzel bir gelişme.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.