DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: “Ertelenen talebin yükselişe geçmesiyle satışlar artabilir”

    İhsan Çulhalık: “Ertelenen talebin yükselişe geçmesiyle satışlar artabilir”
    15.04.2020
    A+
    A-

    “Faiz oranlarının yüzde 0.79’a gerilemesine ek olarak kredi kullanım oranının da artırılmasının olumlu etkilerini, satışlarda hissettik. TÜİK’in açıkladığı mart rakamlarına göre konut satışlarındaki yüzde 3.4’lük artış, sektörümüze yönelik talebin, biraz hız kaybetse de sürdüğünü gösteriyor. Dünya ekonomilerinin durma noktasına geldiği bugünlerde, mart ayındaki büyüme oranı, Türkiye ekonomisi için önemli bir kazanım. Yine mart ayında kredili satışlarda yaşanan yüzde 90.4’lük artış, faiz indiriminin ne kadar doğru bir hareket olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki 1-2 aylık süreçte normale dönüşle birlikte talebin yükselişe geçmesiyle, stoklar azalırken fiyat artışları da beklenebilir.

    Mevcut durumda satışlardaki artış devam ederken, satış ofislerimizin faaliyetlerinin sonlandırılması, yakın ve orta vadede bizi bekleyen belirsizlik ortamı karşısında sektörümüzde dijital pazarlama ağırlık kazandı. İnsay Yapı olarak potansiyel yatırımcılara online kanallar üzerinden ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda satış ofislerimizdeki tanıtım çalışmalarımızı, dijital platformlarda sürdürüyoruz. Satış faaliyetlerimizin hız kesmemesinde, geçmişten gelen tecrübemizle kemikleşmiş bir müşteri kitlemizin etkisi hayli büyük. Bu süreçte onlarla bağlantı halindeyiz. Özellikle kiralama taleplerinde hissedilen bir yükseliş hâkim. Sağlık çalışanları tarafından ciddi bir kiralama talebi alıyoruz. Bu dönemin yaz aylarıyla birlikte sona ermesiyle satışların yeniden yükselen bir seyir izleyeceğine inanıyoruz. Hem proje üreticilerini, hem de yatırımcıları kapsayan bir önlem paketinin yürürlüğe getirilmesiyle, bu sürecin en az hasarla atlatılması sağlanabilir. Bu noktada biz sektör paydaşları olarak hükümetimizden destek beklentisi içerisindeyiz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.