DOLAR 32,5352
EURO 34,9361
ALTIN 2437,901
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: Gayrimenkul sektörü güvenli bir liman

    İhsan Çulhalık: Gayrimenkul sektörü güvenli bir liman
    23.06.2017
    A+
    A-

    TÜİK’in, konut satış rakamları araştırma sonuçlarına göre 2017 yılı mayıs ayı satış rakamlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 artış gösterdi. Mayıs ayında toplamda 116 bin 558 konut satıldı. 216 İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, “Gayrimenkul sektörü güvenli bir liman” diyerek değerlendirdi.
    İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık:

    TÜİK’in açıkladığı rakamlardan da görüldüğü gibi gayrimenkul sektörü hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Açıklanan son verilere göre, 2017 yılı mayıs ayı satış rakamlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 artış gösterdi. Mayıs ayında toplamda 116 bin 558 konut satıldı. Bu artış, Türk halkı için gayrimenkulün her zaman iyi bir yatırım aracı olduğunu gösteriyor. Zaman zaman dalgalanmalar olsa da konut satışı her zaman yüksek olur.
    Konut sahibi olmayı kolaylaştıran kampanyalar ile canlanan gayrimenkul sektörü, hem yatırımcıların hem de konut alıcılarının kazançlı çıkmasını sağlıyor. TÜİK tarafından açıklanan son rakamlar, bizlere gayrimenkul sektörünün güvenli bir liman olmaya devam ettiğini gösterdi. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün ve dolayısıyla gayrimenkulün bu özelliğini sürdürmeye devam etmesini bekliyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.