DOLAR 32,4774
EURO 34,9348
ALTIN 2435,051
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: Sektörümüz 2020’ye çok iyi hazırlandı

    İhsan Çulhalık: Sektörümüz 2020’ye çok iyi hazırlandı
    14.02.2020
    A+
    A-

    TÜİK Ocak 2020 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2020 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %55,8 oranında artarak 113 615 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 21 251 konut satışı ve %18,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Türkiye genelinde 2020 Ocak ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %546,1 oranında artış göstererek 42 237 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %37,2 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %23,3 artarak 3 907 oldu. İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık konuyla ilgili şunları kaydetti:

    Gayrimenkul ve inşaat sektörü içerisinde bulunduğu 2020 yılına 2019 yılında yaşanan gelişmelerle birlikte çok iyi hazırlandı. TÜİK’in açıkladığı ocak rakamlarına göre; konut satışlarındaki yüzde 55.8’lik, yabancıya satışlardaki yüzde 23.3’lükartış, 2020 için çok olumlu bir sinyal veriyor. Geçtiğimiz yıl başlayan faiz indirimi trendi ocak ayında faizlerin yüzde 0.79’un altına gerilemesiyle yeni bir boyut kazandı. Açıklanan rakamlar, ocak ayında kredili alımların yüzde 546.1’e ulaştığını gösteriyor. Kredili satışlardaki artış, faiz indirimiyle doğrudan orantılı bir seyir izliyor. Faiz indirimi sayesinde yatırımcılarımızla kurduğumuz dostluğu pekiştirme fırsatı bulduk. Özellikle yapımı tamamlanan ya da tamamlanmak üzere olan projelerde yatırımcı ilgili hayli yüksek.
    İçerisinde bulunduğumuz yılı 2019 yılından bağımsız olarak değerlendirmemiz mümkün değil. Geçtiğimiz yılın temmuz ayından itibaren satışlarda yaşanan hareketliliğe bağlı olarak yeni konut ihtiyacı da her geçen gün artıyor. Bu nedenle, sektörümüz adına geçtiğimiz dönemde bozulan arz- talep dengesinin korunduğu, yeni lokasyonların ve yeni konsept projelerin olgunlaştığı bir dönemin başlangıcında olduğumuzu söyleyebiliriz. Yatırımcılara güven sunan, kendi öz sermayesi ve müşteri potansiyeli ile ayakta duran, fark yaratan konseptler geliştiren şirketler, bu dönemde rekabette üstün bir konumda yer alacak.
    İnsay Yapı olarak kamu bankalarının başlattığı faiz indirimine ilk dâhil olan şirketlerden biri olarak, Pendik’te 9 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirdiğimiz 252 konut ve 15 ticari birimden oluşan ‘Ondörtüç Pendik’ projemizin satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdürüyoruz. Projemizdeki daireleri, 0.79 faz oranı ve 180 ay vade avantajıyla yatırımcılarımızla buluşturuyoruz. Yatırımcı ile temas kurmak, onların bütçelerine uygun ödeme seçenekleri sunmak gibi satış ve pazarlamaya yönelik faaliyetlerin önemine inanıyoruz. Bu yıl da bu yönde farklı kampanyalarımız sürecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.