DOLAR 32,5885
EURO 34,7922
ALTIN 2507,852
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: Yabancı ve gurbetçiler, yaz tatilini yatırıma dönüştürüyor

    İhsan Çulhalık: Yabancı ve gurbetçiler, yaz tatilini yatırıma dönüştürüyor
    18.07.2019
    A+
    A-


    TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,6 oranında  azalarak 61 bin 355 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 84,6 oranında azalış göstererek 7 bin 319 oldu.

    İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık konuyla ilgili şöyle konuştu:

     

    İçerisinde bulunduğumuz yaz ayları dolayısıyla tatilini Türkiye’de geçirmeye gelen yabancı ve gurbetçilerin etkisiyle gayrimenkul ve inşaat sektöründe yabancı oranı artış yönlü ilerliyor. TÜİK’in açıkladığı haziran satış rakamlarına göre, yabancılara yapılan konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre yaşanan yüzde 30.5’lik artışta, yapımı tamamlanan markalı konut projelerinin etkisi hayli yüksek. Yabancı yatırımcı, ülkemizde yaz tatilini yatırıma, yatırımını da oturuma dönüştürmeyi amaçlıyor. Yeni yatırım fırsatları arayıp, yeni iş olanakları yaratarak yaşamını ülkemizde devam ettiriyor. Sektörde deneyimiyle kendini ispatlamış, referans projeleriyle yatırımcı gözünde güven oluşturmuş markalı konut üreticilerini tercih ediyor. Çünkü sektörümüze yatırım yapmayı, geleceğe yatırım yapmak olarak görüyor. Satın aldığı konutun yatırımcısında, tecrübe arıyor. Finansal açıdan güçlü, kredi batağına saplanmamış, hareketli bir satış grafiğine sahip olan yatırımcıları buluyor ve aradığı konutu satın alıyor. Gurbette yıllarca çalışıp elde ettiği birikimini yatırıma dönüştürmek isteyen gurbetçilerimiz de bu dönemi fırsat olarak görüyor. İçerisinde bulunduğumuz yaz döneminde yıllık izin için ülkemize gelen gurbetçiler, satış ofislerimizi hareketlendiriyor. Bu sürecin devam edeceğini söyleyebiliriz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.