DOLAR 32,5462
EURO 34,9315
ALTIN 2420,096
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: Yabancıya satış, yukarı yönlü eğilimini sürdürecek

    İhsan Çulhalık: Yabancıya satış, yukarı yönlü eğilimini sürdürecek
    16.05.2019
    A+
    A-
    TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,1 azalarak 84 bin 403 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,3 oranında azalış göstererek 10 bin 793 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 82,1 artarak 3 bin 720 oldu. İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık rakamları şöyle değerlendirdi:
    TÜİK rakamlarına baktığımızda, nisan ayında gerçekleşen yabancı ilgisi yine dikkatimizi çeken en önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor. Verilere göre; yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 82,1 artarak 3 bin 720 olduğunu görüyoruz. Bu rakam martta yüzde 71,3 artışla 3 bin 129 olarak açıklanmıştı. Yabancıya satış rakamları, şubatta ise yüzde 92,1 artış ve 3 bin 321 adetlik bir rekorla gelmişti. Yeni rakamın da bu rekora yaklaştığını görüyoruz. Yabancı yatırımcı ve gurbetçiler birikimlerini değerlendirmek amacıyla dövizlerini bozdurarak gayrimenkule yatırıyorlar. Bu da gayrimenkul sektörünün vazgeçilmez ve öncelikli yatırım aracı olduğunu bize gösteriyor. Yabancıya satış rakamları önümüzdeki günlerde yukarı eğilimini sürdürecektir. Konut kredi oranlarının düşmesiyle beraber iç piyasada da benzer tablonun oluşacağından şüphemiz yok.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.