DOLAR 32,3392
EURO 35,1034
ALTIN 2238,513
BIST 8791,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    IKEA ile evler en güzel oyun alanı

    IKEA ile evler en güzel oyun alanı
    05.03.2018
    A+
    A-

    Çocukların hayal güçleri bir hayli geniştir. Zamanla kendi odalarına sığmaz, evin hemen her köşesine yayılma eğilimi gösterirler… Örneğin; siz bir salon görürsünüz onlarsa hayal ettikleri her şeyi… Geometrik desenli bir halı onlar için mükemmel bir seksek alanı olabilir ya da sizin yorgunluğunuzu alan bir koltuk onlar için eğlenceli bir saklanma alanı…

    Dolayısıyla size düşen, evde çocuğunuzun hayal gücünü desteklemek ve dekorasyondan güvenliğe bazı önemli noktalara dikkat etmektir.

    IKEA, pratik ve fonksiyonel çözümleriyle hem çocuğunuzun evin her köşesini güvenle kullanabilmesini sağlıyor, hem de hayal gücünün gelişmesine yardımcı oluyor.

    Evde çocuğunuzla birlikte geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirmek için IKEA’nın salondan mutfağa, banyodan antreye kadar bazı önerileri var…

    Pencere önünü ona ayırın

    Çocuğunuza keyifli bir oyun ortamı yaratmak için pencere önünü ona ayırmaya ne dersiniz? Ahşap bankları yan yana dizin, altlarına sepetleri ve tabureleri yerleştirin. İşte çocuğunuz için yepyeni bir boyama ve oyun köşesi hazırladınız bile…

    Salonda sadece ona ait alanlar yaratın

    Çocuğunuz hem sizinle birlikte olsun, hem de kendi başına oyun oynayabilsin istiyorsanız salonunuzda IKEA’nın FLISAT ve STUVA ürün aileleriyle pratik çözümler yaratabilirsiniz.

    Örneğin; STUVA saklama ünitesi ile üçlü kanepenin arkasında bir çalışma alanı yaratabilir, FLISAT masa ve taburelerini oyun alanı olarak kullanabilirsiniz. Tekerlekli kutularla da oynarken dağıttığı eşyaları eğlenerek toplamasını sağlayabilirsiniz

    Çocuk mobilyalarını salonunuza taşıyın

    IKEA’nın STUVA saklama ünitelerini TV sehpası olarak kullanmak, hem çocukların oyuncaklarını saklayabilecekleri bir alan oluşturmak, hem de üzerinde minderle onlara özel bir köşe yaratmak adına pratik bir fikir. FLISAT çocuk masası ise orta sehpa olarak kullanılabilir. Böylece gerektiğinde orta sehpanız, içindeki TROFAST saklama kutularından çıkan oyuncaklar ve resim malzemeleri ile kolayca oyuna yer açabilir ve oyun bittiğinde depolama çözümü olarak kullanılabilir.

    Dolaplarınızı paylaşın

    Her zaman çocuklara ait mobilyaları salona taşımanıza gerek yok, bazen de varolan mobilyaları çocukların ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleyebilirsiniz. Duvar dolaplarının çocuklar için en ulaşılabilir olanlarını, oyuncakları ve hikaye kitapları için çocuklarınıza ayırabilir, yüksek kapaklı bölmeleri ise kırılabilecek özel eşyalarınız için kullanabilirsiniz. IKEA’nın KALLAX raf ünitesi, ek modülleriyle sunduğu çoklu kullanım imkanıyla bu konuda iyi bir çözüm.

    Özgürce oyun oynamalarını kolaylaştırın

    Salonunuzu dayanıklı, yıkanabilir kumaşlı ve güvenli ürünlerle dekore ettiğinizde çocuklarınıza özgürce oynayacakları bir alan hazırlamış olursunuz. Örneğin, IKEA’nın KVISTBRO saklama bölmeli orta sehpası, yuvarlak hatları ile güvenli bir oyun ortamı sağlarken, saklama bölmesi ile çocukların eşyaları için ekstra alan yaratıyor.

    Mutfakta da birlikte olmanın tadını çıkarın!

    IKEA’nın ailenin tüm bireylerini mutfakta buluşturacak önerileri de var… Örneğin; DUKTIG ailesiyle siz yemeğinizi hazırlarken çocuğunuz da kendi mutfağında yemek hazırlayabilir… Mutfakta yemek yaparken sizi izlemesi için, tezgaha yetişmesine yardımcı olacak basamaklı bir tabureyi mutlaka elinizin altında bulundurmalısınız.

    Avrupa’nın en sıkı güvenlik testlerine tabi tutulan ve her zaman bu konuda ‘sıfır tolerans’ politikası izleyen IKEA’nın renkli sofra aksesuarları ise çocuklara yemek yerken renkli bir dünya sunacaktır.

    Banyoda herkese göre yer var…

    Banyoda çocukların da rahatça hareket edebilmelerine,kendi kendilerine günlük ihtiyaçlarını giderebilmelerine yardımcı olmak için yapacağınız küçük değişimler banyonuza yenilik katabilir. Mevcut banyonuza bir de bu gözle yeniden bakarak, IKEA’nınçocuklu yaşama yönelik pratik banyo düzenleme önerilerinden ilham alabilirsiniz.

    Örneğin yan yana iki lavabo sayesinde çocuğunuzla birlikte diş fırçalamayı, el yıkamayı eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Lavaboya kolayca erişebilmesi için FÖRSIKTIG çocuk basamağı ile ellerini kendi başlarına kolayca yıkayabilmeleri çok iyi bir fikir.Farklı yüksekliklerdeki aynalar sayesinde sabahları anne makyajını yaparken ufaklık saçlarını tarayabilir.

    Antrede çocuğunuza özel bir alan yaratın

    Antrede ve hatta evin koridorlarında da onlara uygun birkaç ufak değişiklik yapabilirsiniz. Örneğin, kırılmayan malzemeden üretilmiş DRÖMMARE aynayı çocukların güvenliği için tercih edebilirsiniz. FLISAT askılar, tekerlekli kutular ve MAMMUT tabureler ile onların ayakkabıları, giyecekleri ve diğer eşyaları için ekstra yer açabilir, kendi kendilerine giyinebilecekleri bir ortam yaratabilirsiniz.

    Oyuncakları toplamak eğlenceye dönüşsün

    Çocuklar bazen oyuna dalıp oyuncaklarını evin her köşesine yayabilir, sonra da yeni bir oyuna başlamanın heyecanıyla toplamayı unutabilirler.

    Eğer çocuklarınızın odasında IKEA’nın renkli ve eğlenceli depolama çözümlerine yer verirseniz oyuncakları toplamak da dağıtmak kadar eğlenceli olabilir. Aynı zaman da oyuncaklarını çeşitlerine göre ayırabilir ve kutuları da etiketleyerek kendine göre bir düzen sağlayabilir.

    Bir hikâyeye daha yer aç…

    Tüm çocuklar uykuya dalmadan önce anne-babalarından keyifli bir hikaye dinlemek isterler. Bu nedenle çocukların odalarında rahat ve keyifli alanlar yaratmak son derece önem taşır. Aman dikkat, böyle bir odada çocuğunuzdan önce uyuyakalırsanız şaşırmayın…

    Güvenlik her zaman ön planda…

    Çocuklarınızın özgürce oyun oynamalarını kolaylaştırmak için evin her alanında güvenliklerini sağlamak çok önemlidir. IKEA’nın PATRULL serisi çocuğunuz için evde güvenliği sağlamak için ideal çözümler sunuyor.

    Örneğin PATRULL serisinin kapı stoperleri ile hızla çarpan kapıların önlemini alabilir, açılmasını istemediğiniz çekmeceler için çekmece güvenlik mandalı kullanabilir, cam kilidiyle çocukların pencereyi açabilmesini engelleyebilirsiniz.Merdivenlerde ise kaymayı önleyici şeritlerini kullanabilir, evin genelinde priz emniyetini kullanarak güvenliği sağlayabilirsiniz.

    Her yaşa uygun çözümler

    IKEA, çocuk ürün gamını her yaşta çocuğun ihtiyaç ve beğenilerini gözeterek, sıfır tolerans anlayışıyla en yüksek kalite standartlarından geçirerek tasarlıyor. 0-2 yaş grubu çocukların odası için bol çekmeceli bir karyola, raflar ve emzirme koltuğu gibi çözümler öne çıkarken; 3-7 yaş grubu çocukların odalarında oyun becerilerini geliştiren, 8-12 yaş grubundaki çocuklar içinse hem oyun oynayacakları hem de ders çalışacakları bir oda için ihtiyaç duyacakları mobilya ve aksesuarlar tasarlanıyor. 13 yaş üstü çocuklar için de sosyalleşmeye, dinlenmeye, hobilere yer açan ranzalar her zaman popüler seçenekler arasında yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.