DOLAR 32,3324
EURO 35,1678
ALTIN 2241,362
BIST 8715,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İklimlendirme sektörünün ihracat atağı devam ediyor

    İklimlendirme sektörünün ihracat atağı devam ediyor

    İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği ( İSİB ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ŞANAL, ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmesinde “Sektörümüzün bu yılki ihracat performansı oldukça iyi, dış ticarette Türkiye ortalamasının üzerinde büyüme gösterdi. Türkiye iklimlendirme sektörü olarak 2019 yılının sonunda 5 milyar dolar seviyelerinde ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

    İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği ( İSİB ), Türkiye iklimlendirme sanayi ihracatının 2019 yılının 10 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 artarak 3 milyar 869 milyon dolara çıktığını açıkladı. Yılın ilk 10 ayındaki ihracatın yüzde 48’i Türkiye iklimlendirme sektörünün ihracat sıralamasında ilk 10’da yer alan ülkelere yapılmış oldu. Türkiye iklimlendirme sektörünün en çok ihracat yaptığı ülke Almanya olurken, bu ülkeyi İngiltere, İtalya, Fransa, Romanya, Irak, Rusya, Polonya, İspanya ve Çin takip etti.

    Türkiye İklimlendirme sektörü, yılın ilk 10 ayında Almanya’ya 438 milyon 706 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. 2018 yılının aynı dönemine göre bu ülkeye yapılan ihracatta yüzde 1,35 artış yaşandığı belirtildi.

    Türkiye İklimlendirme sektörünün en çok ihracat yaptığı 10 ülke arasında en büyük artış %29 ile 129 milyon 115 bin dolar ihracat hacmine ulaşan İspanya’da yaşandı. İspanya’yı %25 artışla 97 milyon 880 bin dolar ihracat gerçekleştirilen Çin takip etti.

    Türkiye iklimlendirme sektöründe 2019 yılının ilk 10 ayında en çok ihracat yapılan ürün grubu ise klima oldu. Bir önceki yıla göre yüzde 38 artış yaşanan klima sektöründe toplam ihracat, 395 milyon 511 bin dolara ulaştı. İhracatta birinci sırayı alan klimayı, havalandırma, yalıtım, soğutma ve tesisat ürün grupları ihracatı takip etti. Isıtma sektörünün ihracatı ise %5,7 azalış kaydetti.

    İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği ( İSİB ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ŞANAL, ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmesinde “Türkiye iklimlendirme sektörü olarak ihracatımız 2019 yılının 10 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.6 artarak 3 milyar 869 milyon dolar oldu. Sektörümüzün bu yılki ihracat performansı oldukça iyi, dış ticarette Türkiye ortalamasının üzerinde büyüme gösterdi. 2019 yılının sonunda 5 milyar dolar seviyelerinde ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

    İSİB olarak ihracatı geliştirme faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirten Şanal sözlerine şöyle devam etti”Türkiye, split klimadaki üretim kapasitesi ile Avrupa pazar lideri, radyatör ve havlupan’da ise dünya lideri konumundadır. Soğutma, tesisat, yalıtım ve havalandırma gibi diğer ürün gruplarında da benzer başarıları yakalamayı ve dünya sıralamasında ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz.Planlı çalışmalar yürüterek 6-7 yıl gibi kısa bir süre içerisinde bu hedeflerimize ulaşmak mümkün”dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.