DOLAR 32,599
EURO 34,7891
ALTIN 2495,294
BIST 9468,6
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlber Ortaylı izdihamı

    İlber Ortaylı izdihamı
    17.08.2017
    A+
    A-

    Katıldığı ‘Çınaraltı Sohbetleri Lüleburgaz 2017’ kültür etkinliğinde konuşan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı yoğun ilgiyle karşılaştı. ‘Trakya’nın Kültürel Fay Hatları’ konusunda bilgi veren Ortaylı “keşke her şehir böyle sağlıklı büyüyebilse” dedi.

    Lüleburgaz Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında birincisi gerçekleştirilen ‘Trakya’nın Tarihi, Siyasal, Ekonomik ve Kültürel Fay Hatları” programına katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, haber spikeri Celal Pir’in moderatörlüğünde halkla sohbet etti.

    Sağlıklı sorular soran topluluklar sevindirici

    Çevre il ve ilçelerden katılımın da olduğu programda yoğun ilgiyle karşılaşan Ortaylı, Trakya’nın ve Balkanların tarihi öneminden bahsetti. 20 yıl önce Lüleburgaz’a geldiğini belirten tarihçi “20 yıldan sonra geldiğim şehirde çok sağlıklı bir gelişim gördüm. Sizlerle sohbet ederken kadınların ve erkeklerin katılımını bu kadar eşit oranda görmek beni çok mutlu etti. Tartışmaya açık ve sağlıklı sorular sorabilen bir toplulukla karşılaşmak sevindirici” dedi.

    Yeni etkinlikler ve değerli isimler

    Programlarına örnek ve saygıdeğer bir bilim insanı ile başlamaktan dolayı memnuniyetini belirten Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak “bu etkinlikleri Trakya’nın siyasal, ekonomik ve kültürel fay hatları konu başlıkları ve alanında değerli isimlerle devam ettireceğiz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.