DOLAR 32,5907
EURO 34,7509
ALTIN 2497,918
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İletişim Media ve Performans güçlerini birleştirdi

    İletişim Media ve Performans güçlerini birleştirdi

    Türkiye’nin önde gelen şirket, kurum ve kişilerine iletişim danışmanlığı hizmeti veren ‘İletişim Media’ ile satış ve koçluk eğitimi alanında uzman ‘Performans Eğitim ve Koçluk Hizmetleri’ güçlerini birleştirdi.

    Türkiye ekonomisine katkı sağlayan önemli şirket ve kurumlara iletişim danışmanlığı hizmeti veren ‘İletişim Media’ ile satış ve koçluk eğitimi alanında uzman marka ‘Performans Eğitim ve Koçluk Hizmetleri’ bugüne kadar edindikleri tecrübe ve bilgi birikimini buluşturarak güçlerini birleştirdi.

    Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü konumunda bulunan ve 200 alt sektöre istihdam sağlayan inşaat ve gayrimenkul alanında yeni bir satış eğitimi modeli geliştiren oluşum, konutta satış kavramını yeniden yapılandırmak üzere çalışıyor. Sistem; sertifika eğitim programı çerçevesinde araştırma ve veri toplama aşamalarının ardından geliştirilen özel satış artırıcı yöntemlerin satış ekibine aktarılması prensibine dayanıyor.

    İnşaat sektörüne yönelik planlanan ve Türkiye’de ilk olan bu yeni sistem hakkında bilgi veren Performans Eğitim ve  Koçluk Hizmetleri kurucusu Alp Beyce, konutta satış kavramını yeniden yapılandırmak için süreci iyi yöneten markaların ne yaptığını mercek altına alarak işe başladıklarını söyledi. Yeni sistem ve çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Alp Beyce “Bugüne kadar Migros’tan Garanti Bankası’na, Şişecam’dan Turkcell’e birçok önemli kuruluşun eğitimlerini tamamladık. Hedefimiz her zaman; ekonominin önemli oyuncularıyla beraber elimizi taşın altına koymak oldu. Halihazırda üst yönetim ve satış ekipleriyle gerçekleştirdiğimiz vaka analizleri toplantılarımız sürüyor. Konut alıcısının değişen eğilimlerini doğru analiz edip, yeni eğilimlerle baş edebilmek için satış yöntemleri geliştirme ve süreç iyileştirmeleri üzerinde yoğunlaşacağız.

    İlk ‘Gayrimenkul Satış Akademisi’ni kuracağız

    Konutta satış kavramını yeniden yapılandırmak için süreci iyi yöneten markaların öncelikle ne yaptığına ve nasıl yaptığına mercek tutuyoruz. Topladığımız tüm veriler üzerinde çalışıp yepyeni ve özel bir satış eğitimi modeli oluşturuyoruz. Know-how’ını tamamen kendimizin oluşturduğu yeni dönem konutta satış modellemeleriyle sektördeki durgunluğu aşmanın yeni yöntemlerini belirliyoruz.

    Zorlaşan rekabet koşullarında doğru bilinen yanlışlar, sorunlu müşteri iletişimi, satışı başlatmak ve kapatmak, teslim ertesi süreç yönetimi, geç teslim süreç yönetimi de dahil olmak üzere inşaat sektöründe değişen dinamiklere göre eğitim içerikleri geliştiriyoruz. Ekipte yer alan profesyonel oyuncularla satış ekibinin katılımı interaktif bir yöntemle yaşanan durumları ortaya koyuyor. Anlatmak yerine katılmaları sağlanıyor. Katılımcılar bu eğitimin içinde canlı performans gösteriyor. Bir üniversite ile işbirliğine giderek 7 hafta boyunca hafta içi toplam 45 saatten oluşan bir sertifika programı oluşturarak gayrimenkul sektöründe ilk satış akademisini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Böylece sektör alaylı yetişmiş personelden daha kurumsal ve kontrollü bir süreç için daha donanımlı  personele ulaşabilecek. Daha sonra bu programa kentsel dönüşüm ve yabancıya satış modüllerini de ekleyeceğiz.”

    “Sorunları biliyor, çözüm üretiyoruz”

    15 yıllık bilgi ve birikimin sonucu olarak başta gayrimenkul olmak üzere bir çok sektörde uzman konumunda bulunan İletişim Media Ajans Başkanı Selma Canyoran da, konut alıcısının sektöre yön verdiği bir dönemde bu eğitim akademisinin ihtiyaç haline geldiğini söyledi. Canyoran “Uzmanlık alanımız inşaat ve gayrimenkul. Bu alanda ülkemizin önde gelen şirketlerine yıllardır iletişim danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Başta 10 yıldır aralıksız hizmet verdiğimiz Özyurtlar Holding olmak üzere sektörün büyük oyuncularından Cihan İnşaat, Ortadoğu Grup, Makro İnşaat, Akyapı, Gül İnşaat, Kar Group ve aynı zamanda yurtdışında da konut, otel ve alışveriş merkezi gibi karma projelere imza atan Akman Holding Akman Holding, İnşaat, enerji gibi pek çok alanda farklı ülkelerde faaliyetleri bulunan Omran Holding gibi 100’e yakın kurum ve kuruluşa iletişim danışmanlığı hizmeti verdik. Bunların yarısından fazlasını inşaat sektörü şirketleri oluşturdu.

    Sektörü yakından tanımamız, sektörde satışın kalbi olan satış ofislerinden tutun en tepede alınan kararlara kadar iletişimin her kademesiyle ilgili bilgi birikimimi edinmemizi sağladı. Müşteri tarafında da şirket tarafında da yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Konutun kalbinde, satış ofislerinde neler olduğunu yerinde inceleyip analizler yapıyoruz. ‘İşler iyi giderken, piyasa iyi giderken konut satmak marifet değil’ düşüncesiyle durgunluk dönemlerinde dahi iyi satış gerçekleştirmenin yöntemlerini, sektörün hassasiyetlerini ortaya koyan bir bilinç oluşurduk. Artık gayrimenkul alıcısının pazar şartlarını belirlediği bir döneme geldik, her müşteri adeta kendi kampanyasını düzenliyor. Biz de buradan yola çıkarak uzun yıllar edindiğimiz tecrübe ve bilgi birkimini birleştirerek yepyeni bir girişim fikrini hayata geçirmeye karar verdik” diye konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.