DOLAR 32,32
EURO 35,0659
ALTIN 2280,109
BIST 9029,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlk Türk gezgin grubu Kuzey Kutbu’na bayrak dikti

    İlk Türk gezgin grubu Kuzey Kutbu’na bayrak dikti
    21.06.2017
    A+
    A-

    Gezginlerin hayalini uzun süredir süsleyen bir keşif FEST Travel ile nihayet gerçeğe dönüştü. Faruk Pekin liderliğindeki ilk Türk gezgin grubu Kuzey Kutbu’nda 90 Derece’ye bayrak dikti.

    FEST Travel Türk turizminde bir ilkin daha öncüsü oldu. Uzun süreli bir planlama aşamasının ardından 14 Haziran’da, Faruk Pekin’in liderliğindeki 7 kişilik gezgin grubu, Kuzey Kutbu’na kendilerini götürecek, dünyanın en büyük nükleer buzkıranlarından “Zaferin 50. Yılı”na binmek üzere, önce Moskova’ya, oradan da Rusya’nın kuzey limanlarından Murmansk’a doğru yola çıktı. Barents Denizi’nin ve Franz Josef Toprakları’nın aşılmasının ardından gezginler dünyanın en üst noktasına, Kuzey Kutbu’na ulaştılar.

    Kutup kâşiflerinin yüzyıllardır süren heyecan dolu macerasına ortak olan FEST Gezginleri, meridyenlerin tek bir noktaya dönüştüğü yere bayrak dikti. Kutup ayıları, balinalar, foklar, morslar, kutup kuşları bu yolculukta onlara eşlik etti.

    FEST Gezginleri, bu unutulmaz anın coşkusunu ve sevincini, uydu telefonu aracılığıyla aileleriyle paylaştı.

    Gezginlerin doğa serüveni jeologların, ornitologların, deniz biyologlarının ve buzul uzmanlarının verdikleri seminerlerle tam bir elektronik detoks ortamında devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.