DOLAR 32,3181
EURO 35,1104
ALTIN 2297,876
BIST 9037,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlkbahar mobilya trendlerinde floral desen rüzgarı

    İlkbahar mobilya trendlerinde floral desen rüzgarı
    15.03.2018
    A+
    A-

    Baharın ilham veren enerjisi sadece doğayı değil mobilya trendlerini de hareketlendirdi. Göz alıcı renk ve çiçek desenlerinin belirleyici bir rol oynadığı ilkbahar modasını başarıyla uygulayan İder Mobilya imza attığı koleksiyonlarla baharın özgür ruhunu yaşam alanlarına taşıyor.  Bu anlamda 2018 ilkbahar mobilya akımlarını değerlendiren İder Mobilya Genel Müdürü Mehmet Pınarbaşı, keyifli yaşam alanları için de küçük ipuçları verdi.

    Çiçekler her yerde…

    İlkbaharın tartışmasız en çok yükselişe geçen akımı floral desenler, yalın çizgilerle buluşarak güçlü bir atmosfer yakalıyor. Koltuklardan yemek takımlarına kadar birçok alanda göreceğimiz floral desenler, yaşam alanlarına aydınlık, ferah ve aynı zamanda dinamik bir imza bırakıyor. Üstelik floral desenler klasik mobilyalarla kullanıldığında nostaljik, modern mobilyalarla tercih edildiğinde ise daha eklektik bir kompozisyon yaratıyor. Daha sakin olan dekorasyon stiline canlılık katmak içinse devreye tamamlayıcı aksesuarlar giriyor. Joker parça görevi gören bu aksesuarlar, yaşam alanlarının enerjisini yenilemek için birebir…

    Renklerin tazeleyici etkisi…

    Her evin bir ruhu ve enerjisi var. Bu ruhu sağlayansa iç mekanda kullanılan renklerdir. Bu sebeple evinizde kullandığınız renkler çok önemli. 2018 baharında bir renk devrimi olacağını söylemek mümkün. Canlı ve hareketli renklerin yanı sıra daha soft ve pastel tonlarla sıklıkla karşılaşacağız. Üstelik bu renklerin uyumlu birlikteliği hem sıcak hem de enerjik bir armoni yaratıyor. Bunun dışında çiçek desenlerine eşlik eden maviler, pembeler ve sarılar bu eşsiz armoninin diğer notalarını oluşturuyor.

    Floral desenlere geometrik çizgiler eşlik ediyor

    Yaşam alanlarına yaratıcılık katmak baharın enerjisiyle mümkün… Hemen her yerde karşımıza çıkan çiçekleri daha feminen hale getirmek ya da modernize ederek güçlü bir moda ikonuna dönüştürmek sizin elinizde. Bunun için geometrik formlardan yararlanılabilir. Çizgiler, ekose desenler, grafik soyutlamalarla bambaşka bir silüete bürünecek olan floral baskılar, yaşam alanlarının yeni başrolü olabilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken, yaratılmak istenen atmosfer. Eğer daha neşeli, samimi ve romantik bir alan yaratmak istiyorsanız çiçekleri canlı renklerin eşlik ettiği ekoselerle kombinleyebilirsiniz. Floral dokuyu cesur geometrik formlarla buluşturmak ise komplike ve aynı zamanda dinamik bir hava yaratmanızı sağlayacaktır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.