DOLAR 32,5637
EURO 34,7422
ALTIN 2488,839
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlkem Topçuoğlu: Onların büyümesine tanıklık etmek hayatıma anlam kattı

    İlkem Topçuoğlu: Onların büyümesine tanıklık etmek hayatıma anlam kattı
    10.05.2018
    A+
    A-

    Anne olan ünlü oyuncular ve cemiyetin önde gelen isimleri, annelik duygusunu ve anne olduktan sonra hayatlarında neler değiştiğini MAG’a anlattı. İlkem Topçuoğlu: “Onların büyümesine tanıklık etmek hayatıma anlam kattı” dedi…

    Çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda nasıl bir duygu yaşadınız?

     

    Doğumdan hemen sonra kucağıma verdikleri bebek sanki minik ve sıcacık oyuncak bir bebek… Bir an önce yeni geldikleri dünyaya adapte olmalarını diledim sanırım…

     

    Annelikle birlikte hayatınızda neler değişti?

     

    Önceden çok fazla şeyi dert etmeyen ve endişeli olmayan ben, bir bakmışım konu çocuklar olunca gayet detaycı, korumacı ve kontrollü biri oluvermişim… Onların büyümesine, gelişmesine tanıklık etmek de hayatıma çok büyük bir anlam kattı.

     

    Gelecek hedeflerinde, meslek tercihlerinde çocuklarınız için çizdiğiniz bir yol var mı? Yoksa seçimlerini kendilerine mi bırakıyorsunuz?

     

    Çocuklarımın geleceğini kendilerini çizmesini dilerim. Ben yalnızca onlara yön verebilirim. Neye yetenekleri ve ilgileri varsa onları o konuda desteklerim.

     

    Bugüne kadar Anneler Günü’nde aldığınız en güzel hediye neydi?

     

    Eşimin bana çocuklarımızın adına yolladığı zarif çiçekler ve üzerinde çocuklarla resmimin olduğu çikolatalı pasta!

     

    Çocuklarınızın isimlerinin anlamları nedir?

     

    Oğlumun adı Can, yaşamın kendisi. Kızımın adı da Lila; bir renk ismi, leylak rengi, eflatun. İki ismi de seçerken kısa ve öz olmasına özen gösterdik. İki isim de bana göre çok güzel, çok neşeli isimler.

     

    Çocuğunuzla birlikte yapmaktan en çok keyif aldığınız şeyler neler?

     

    Parkta dolaşmak, arabayla gezmek, dondurma yemek, film izlemek, kitap okumak, yazın bol bol yüzmek, kumsalda oyunlar oynamak… Ve terasımızdaki trambolinde zıplamak sanırım yaz, kış favorimiz.

     

    Annenizin sizi yetiştirirken yaptığı davranışlarla, sizin çocuklarınızı yetiştirirken sergilediğiniz tutumlar benzer mi?

     

    Annem bana karşı hep çok şefkatliydi ve çoğu zaman arkadaşım gibiydi. Benim bu kadar mutlu bir insan olmamdaki en büyük etkenlerden biridir onunla kurduğumuz güzel ilişki… Ben de onun yolunda ilerliyorum, onun gibi bir anne olabilmek gurur verici olur. Torunlarıyla da çok güzel bir uyum yakaladı kendisi, bana göre mükemmel bir anneanne.

     

    Sizinle meslektaş olmalarını ister misiniz?

     

     

    Benim hobilerimi paylaşırlarsa cok sevinirim. Kendi yetenekleri doğrultusunda da kendilerini geliştirmelerini desteklerim. İlgi alanlarına göre, kendilerini rahat ve mutlu hissettikleri bir işe sahip olsunlar her zaman…

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.