DOLAR 32,5622
EURO 34,9914
ALTIN 2422,669
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlker Keleş: Sektörümüz canlanacak

    İlker Keleş: Sektörümüz canlanacak
    19.09.2018
    A+
    A-

    Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2018 Ağustos ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş, “Ağustos ayında Türkiye genelinde konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,5 oranında arttı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ sloganıyla başlatılan konut sektöründeki dev indirim kampanyasının Ağustos ayındaki konut satışlarının artmasına katkı sağladığını düşünüyoruz. Bu anlamda sektörümüz için düzenlenen indirim kampanyaları ile önümüzdeki dönemlerde konut satış rakamlarının daha da artacağını öngörüyoruz.

    Yabancıya satışta yüzde 129,6’lık rekor artış!

    Yabancılara satılan konut satışlarına baktığımızda ise bu ay geçen yılın Ağustos ayına göre yüzde 129,6 oranında bir artış yaşandığını görüyoruz. Ağustos ayında yabancılara 3 bin 858 adet konut satışı gerçekleşti. Yabancılara konut satışında İstanbul yine ilk sırada yer aldı. İstanbul’u sırasıyla Antalya, Bursa, Ankara ve Yalova izledi.  2018 yılı konutta yabancıya satış yılı olacak, TÜİK verileri de bunu destekler şekilde ilerliyor.

    Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk vatandaşlığı kanununun uygulanmasına ilişkin değişiklik yapan yönetmelikle, yabancıların Türk vatandaşlığını kazanabilmek için karşılamak zorunda olduğu en az sabit sermaye yatırımı 2 milyon dolardan 500 bin dolara düşürüldü.

    Tapu kayıtlarına üç yıl satılmama şerhi koyularak Türkiye’de taşınmaz mal edimi yoluyla vatandaşlık kazanılabilmesi için öngörülen tutar 1 milyon dolardan 250 bin dolara, belirli miktar mevduatı üç yıl süreyle Türk bankalarında tutma şartı veya devlet borçlanma araçlarının alımı suretiyle vatandaşlık kazanılabilmesi için öngörülen tutar sınırı 3 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi. Bu değişiklik, yabancıların konut alımını yüksek oranda artırırken, sektörümüzü de canlandıracaktır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.