DOLAR 32,3289
EURO 35,0921
ALTIN 2298,889
BIST 9042,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlker Keleş: Yatırımcılar için uygun ortam sağlandı

    İlker Keleş: Yatırımcılar için uygun ortam sağlandı
    20.06.2018
    A+
    A-

    TÜİK’in açıklamalarına göre Türkiye genelinde mayıs ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında artarak 119 bin 655 oldu. Konuyla ilgili Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş şu açıklamayı yaptı:

    Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2018 Mayıs ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş, “Mayıs ayında Türkiye genelinde konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında arttı. Konut sektörünün canlandırma adına yapılan hamleler olumlu sonuç verdi. KDV ve tapu harcı indirimleri ile konut kredilerindeki faiz indirimleri ile birlikte konut satışlarına büyük ölçüde hareket geldi. Devletimizin attığı bu adımlar sonrasında, elindeki birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcılar için uygun yatırım ortamı da sağlanmış oldu. Yatırımcılar bu fırsatları hızlıca değerlendirip, yatırımlarını yapmaya başladı.
    Aynı zamanda Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER)’in öncülüğünde başlatılan ‘Birlikten Güç Doğacak Türkiye kazanacak’ isimli kampanyasının da konut satışlarının artmasında büyük etkisi oldu.
    Yabancılara satılan konut satışlarına baktığımızda ise bu ay geçen yılın Mayıs ayına göre yüzde 36,1 oranında bir artış yaşandı. Mayıs ayında yabancılara 2 bin 415 adet konut satışı gerçekleşti. Yabancılara konut satışında İstanbul yine ilk sırada yer aldı. İstanbul’u sırasıyla Antalya, Bursa, Yalova ve Ankara izledi. 2017 yılında yabancılara satış konusunda vatandaşlık hakkı verilmesi ve KDV muafiyeti gibi yeni düzenlemeler yabancı ülke vatandaşlarının ülkemize olan ilgisini daha da artırdı. Yabancı yatırımcının ülkemize güveninin göstergesi olan bu artışın önümüzdeki aylarda da devam etmesini bekliyoruz” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.