DOLAR 32,5643
EURO 34,9127
ALTIN 2434,307
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İmar Barışı’nda süre 6 ay uzatıldı

    İmar Barışı’nda süre 6 ay uzatıldı
    02.01.2019
    A+
    A-

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, vatandaşların yoğun talebi üzerine, mağduriyet yaşanmaması için İmar Barışı başvurularının 15 Haziran, ödeme süresinin ise 30 Haziran 2019’a uzatıldığını açıkladı.

    Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, Bakanlıkça uygulamaya konulan İmar Barışı düzenlemesinde Yapı Kayıt Belgesi için 8 Haziran 2018’de başlayan başvuruların 31 Aralık’ta sona ereceğini duyurduklarını hatırlattı. Başvuru süresinin son günlerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıldığını ve bu nedenle bazı banka şubelerinin hafta sonu dahi mesai yaptığını anlatan Kurum, “Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine, yeni yılda yeni mağduriyetler yaşanmaması, konutlardaki imar ve iskan sorununun çözülmesi için İmar Barışı’na başvuruları 15 Haziran 2019’a kadar uzatıyoruz. Yapı Kayıt Belgesi bedeli ödemeleri için de son tarih 30 Haziran 2019 olarak belirlendi” diye konuştu.

    *BAŞVURU SAYISI 10 MİLYONA YAKLAŞTI

    İmar Barışı’na yapılan son başvuru rakamlarına ilişkin de bilgi veren Kurum, “İmar Barışına bugüne kadar 9 milyon 722 bin 610 vatandaşımız başvuru yaptı. Bunlardan 1 milyon 813 bin 768’i yapı kayıt belgesini aldı. Vatandaşlarımızca yapı kayıt belgesi bedeli olarak da 15 milyar 619 milyon 716 bin 27 lira 34 kuruş ödeme yapıldı.” ifadelerini kullandı.

    Öte yandan, İmar Barışı başvurularının devam ettiği 6 ay süresince kamu bankaları da vatandaşlara kredi kullandırımı noktasındaki desteklerini de sürdürecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.