DOLAR 32,5952
EURO 34,7976
ALTIN 2404,307
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İMSAD: 2018’de ihracatımızı 18 milyar dolara çıkaracağız

    İMSAD: 2018’de ihracatımızı 18 milyar dolara çıkaracağız
    01.03.2018
    A+
    A-

    İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın 36’ıncı Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleşti. 36’ncı Olağan Mali Genel Kurulu’nda, başkanlık süresinin 3 yıla çıkarılmasına karar verildi. Böylece Ferdi Erdoğan iki yıl daha Türkiye İMSAD Başkanlığı’nı üstlendi. Uzun yıllar çeşitli dönemlerde yönetim kurullarında görev aldığı Türkiye İMSAD’da, Başkan olarak sektöre hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirten Ferdi Erdoğan, “Türkiye’nin en güçlü sanayi kollarından birini temsil ediyoruz. 100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 2017 yılı verileriyle sektörümüzün Türkiye toplam ihracatındaki payı yüzde 10,4, cari açığa katkımız yüzde 183. Sektör olarak yeni yıla iyi başladık. 2017 yılında ihracatımız yüzde 8 artarak 16,4 milyar dolara ulaştı. 2018’de ihracatımızın 17-18 milyar dolar bandında gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.

    Türkiye İMSAD’ın, 36’ıncı Olağan Mali Genel Kurulu 28 Şubat’ta Limak Eurasia’da gerçekleşti. 36’ncı Olağan Mali Genel Kurulu’nda, Türkiye İMSAD’da başkanlık süresinin 3 yıla çıkarılmasına ve 2017 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ferdi Erdoğan’ın, Türkiye İMSAD Başkanlığı’nı iki yıl daha sürdürmesine karar verildi. Genel Kurul sonrası gerçekleşen “Türkiye İMSAD Üye Buluşması” toplantısına dernek üye ve paydaşlarının yanı sıra Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Can Fuat Gürlesel ve Gazeteci Metehan Demir konuşmacı olarak katıldı. Türkiye İMSAD Üye Buluşması’nda, inşaat malzemesi sanayisi, öne çıkan gündem maddeleri ile ele alındı.

    Türkiye İMSAD Üye Buluşması’nda açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, 34 yıldır faaliyetlerini sürdüren Türkiye İMSAD’ın üyeleriyle birlikte ülke kalkınmasına, yatırımları ve ticari faaliyetleriyle, yarattığı istihdamla, dış ticaretteki başarısıyla en yüksek katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarından biri konumunda olduğunu söyledi ve “Bizler bu ülkenin sanayicileri, inşaat sektörünün temsilcileri olarak, ülkemize ve sektörümüze fayda sağlayacak çalışmalarımızı yapmakla birlikte, birtakım eksiklere de dikkat çekmeyi görev bildik” dedi.

    “İnşaat sektörü büyüdükçe ülke ekonomisi de büyür”

    İnşaat sektörü büyüdükçe ülke ekonomisinin de büyüdüğünün altını çizen Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan büyümelerle ilgili şu verileri paylaştı; “2017 yılında inşaat sektöründe büyüme 3. çeyrekte hızlandı ve yüzde 18,7 oldu. Türkiye Ekonomisi 2017 yılının 3. çeyreğinde yüzde 11,1 büyüme gösterdi. Yılın ilk ve ikinci çeyreğinde büyümeler yüzde 5,6ve 5,5 olarak revize edildi. Böylece yılın ilk 9 ayında inşaat sektörü yüzde 9,9, Türkiye ekonomisi yüzde 7,3 büyüdü. Bu verilerden hareketle 2018 yılında inşaat sektörünün yüzde 4-5 oranında büyüme gerçekleştirmesini bekliyoruz.”

    “Toplam pazar büyüklüğü 113,4 milyar dolar”

    Türkiye’nin en güçlü sanayi kollarından birini temsil ettiklerini vurgulayan Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, “100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. İç pazar büyüklüğünün şu anda tahmini 97 milyar dolar olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla 2017 yılı toplam pazar büyüklüğümüzün de 113,4 milyar dolar olmasını bekliyoruz. 2017 yılındaki 16,4 milyar dolarlık toplam ihracat ile sektörümüzün Türkiye toplam ihracatındaki payı yüzde 10,4, cari açığa katkımız ise yüzde 183 oldu” dedi.

    “Ocak ayına iyi başladık”

    İhracat ve ithalat performanslarına da değinen Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, şunları söyledi: “Sektörümüz 2018 Ocak ayına oldukça iyi başladı. 2016 yılındaki 15,24 milyar dolarlık ihracatın ardından 2017 yılındaki 16,4 milyar dolarlık ihracat ile yılı iyi kapadığımızı söyleyebiliriz. Ocak ayındaki ihracat performansımız da yıllık ihracattaki artışı destekler nitelikte. Dolayısıyla 2018 yılında ihracatımızın 17-18 milyar dolar bandında gerçekleşmesini bekliyoruz. İthalatımız ise 2017 yılında 8,9 milyar dolar oldu. 2016 yılında bu rakam 9,3 milyar dolardı.”

    “Dış ticaretteki gelişmeleri detaylı izliyoruz”

    2018 yılı itibarıyla yeni bir endeksi daha hayata geçirdiklerini hatırlatan Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, “İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksleri ile amacımız, inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaret mutlak verilerini derlemek ve bu veriler yardımıyla dış ticaretteki gelişmeleri detaylarıyla izlemek ve değerlendirmek” dedi. Erdoğan “Türkiye İMSAD olarak ülkemize ve sektörümüzün gelişmesine bundan sonraki yıllarda da aynı şevk ve heyecanla devam etmemizi diliyor, geride bıraktığımız 34 yılda Türkiye İMSAD’ın bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm başkanlarımıza, yöneticilerimize ve çalışanlarımıza içten saygı ve minnetlerimi sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

    Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan’dan sonra Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Can Fuat Gürlesel, global ekonomi ve Türkiye ekonomisi ile inşaat sektörü hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Konuk konuşmacı Gazeteci Metehan Demir de ülke gündemini ve yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye İMSAD Üye Buluşması düzenlenen akşam yemeği ile sona erdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.