DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İnovatif yerli projeler Almanya yolcusu

    İnovatif yerli projeler Almanya yolcusu
    21.12.2019
    A+
    A-

    Hannover Fairs Turkey ve ENOSAD tarafından bu yıl 2’inci kez düzenlenen, katma değeri yüksek yerli projelerin ödüllendirildiği WINovation yarışması için yeni dönem başvuruları başladı. Yarışmaya WIN EURASIA Fuarı çatısı altındaki tüm ürün gruplarından fuar katılımcıları marka veya ticari değeri olan projeleriyle katılabilecek. Türkiye sanayiine katma değeri yüksek ürün, çözüm ve teknik inovasyon ağırlıklı, özgün tasarımlı ve yenilikçi projeler kazandıran WINovation yarışması için 14 Şubat 2020 tarihine kadar yarışmanın web sitesi “www. win-eurasia. com” üzerinden başvuru yapılabilecek.

    Türkiye sanayiine katma değer kazandıracak yerli projeleri ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla ilk defa geçtiğimiz yıl düzenlenen ve büyük ilgiyle karşılanan WINovation yarışması ikinci yılına giriyor. Hannover Fairs Turkey ve ENOSAD işbirliğiyle düzenlenen yarışmaya WIN EURASIA Fuarı çatısı altındaki tüm ürün gruplarından fuar katılımcıları marka veya ticari değeri olan projeleriyle katılabilecek.

    Geçen yıl ProMANAGE AI – Verileri ve Yapay Zeka ile Kestirimci Yönetim projesiyle DORUK OTOMASYON 1.lik ödülünün sahibi olurken, Wipelot Construction – Şantiyelerde Operasyonel İzleme ve Güvenlik Çözümü projesiyle OKYANUS Teknoloji
    ikinci, HKSM IoT Servis projesiyle HAREKET KONTROL SERVİS MERKEZİ ve Yenilikçi Kabartmalı Kod Sistemli Silindirik & Eğimli Geometrideki Ürünleri Lazerle Temassız Tanılama & Model KareKod Yazma projesiyle Dedem Elektrik Taah. Otomasyon üçüncülük ödüllerini paylaştı.

    WINovation 2020 yarışmasında dereceye giren ilk 3 projeye, WIN EURASIA 2021 fuarına katılım teşviki, 1’inciye ise yıl boyunca tanıtım ve pazarlama desteğinin yanında HANNOVER MESSE 2020 Fuarı’na gidiş-dönüş uçak bileti ve 3 günlük konaklama ödülü verilecek.

    Yarışmada dereceye giren projeler, alanında uzman profesör ve sektör temsilcilerinden oluşan 10 kişilik seçici kurul tarafından belirlenecek. Projelerin değerlendirilme aşamasında ise; farklı, özgün, geliştirilebilir ve uygulanabilir olması, kullanıcıya fayda sağlaması, sunduğu yenilikler, ihracat potansiyeli, Ar-Ge niteliği, teknolojik yönü, çevreye ve topluma katkısı, yüksek teknoloji içermesi ve ticari olması gibi kriterler göz önünde bulundurulacak.

    “Fuarımız sektöre çözüm üretecek yerli projelere ilham verecek”
    “Teknoloji Odaklı Sanayii Hamlesi” başta olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca atılan adımların teknoloji yatırımlarını hızlandırdığını ifade eden Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, şunları söyledi;

    “Ar-Ge ve inovasyona dayalı yerli ürünlerin her zaman desteklenmesi teşvik edilmesi gerekiyor. Türkiye sanayiinin teknolojisini uluslararası alana taşıma vizyonuna sahip bir şirket olarak, Türkiye’deki markaların bu yönde geliştirdikleri ürünlerin yaygınlaşması ve yeni fikirlerin cesaretlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye bu noktada önemli adımlar atıyor. Bakanlıklar nezdinde sağlanan imkânlardan iyi şekilde faydalanması gerekiyor. WINovation 2020 üreticileri cesaretlendiren, devlet destekleriyle yeni projeler geliştirmesi noktasında ilham veren, önemli bir yarışma”

    “Sektörün Güçlü Oyuncuları Bir araya Geliyor”
    Doruk Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay ÖZDEN geçtimiz yıl “Dijital Üretim Yönetim Sistemlerinde Yapay Zeka: Kestirimci Karar Verme” projesiyle yarışmaya katılarak 1.lik ödülü alan projeleri ve WIN EURASIA ile ilgili şunları söyledi.

    “Doruk olarak sektörün güçlü oyuncularını bir araya getiren WIN EURASIA Fuarı’nı önemsiyoruz. Fuar boyunca yenilikçi ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra yapay zeka, artırılmış gerçeklik, big data gibi Endüstri 4.0 evresinin temellerini oluşturan geleceğin teknolojilerini sergileme, bilgilendirmeler yapma ve eğitimler verme imkanı buluyoruz. Geçen yıl WIN EURASIA kapsamında gerçekleştirilen yenilikçi, teknik inovasyon ağırlıklı ve özgün tasarımlı projelerin yarışması WINovation 2019’da Doruk olarak akıllı ve dijital üretim yönetimi sistemimiz ProManage özelinde “Dijital Üretim Yönetim Sistemlerinde Yapay Zeka: Kestirimci Karar Verme” projemizle birincilik ödülüne layık görüldük ve fuarın en inovatif firması seçildik. Gelişime ve değişime öncülük eden şirketimiz için bu ödül oldukça değerli ve anlamlıydı. 21 yıllık bir teknoloji şirketi olarak Türkiye’de üretim yönetimi sistemleri ile dijitalleşme pazarını inşa eden firma konumundayız. Yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojileri ile tamentegre olan dünyadaki tek akıllı üretim yönetimi sistemimiz ProManage ile bugüne kadar dünya genelinde 300’den fazla fabrikayı dijitalleştirdik. Amerika’daki şirketimiz ProManage Smart Manufacturing Solutions Corp. yakın zamanda Japonya’daki ITO Corporation ile partnerlik anlaşmasına imza atarak Asya Pasifik pazarına giriş yaptı, 2020 yılında da Almanya’ya açılmayı planlıyoruz. Dünya markası olma yolunda ilerleyen bir teknoloji şirketi olarak yeniliklerimizi WIN EURASIA 2020’de de katılımcılara aktarmak içinsabırsızlanıyoruz.”

    WIN EURASIA web sitesi üzerinden yapılacak başvurular 14 Şubat 2020 tarihine kadar devam edecek. Finale kalan projeler 25 Şubat 2020 tarihinde web sitesi üzerinden duyurulacak. İlk 3’e giren projeler ise 12 Mart 2020 tarihinde İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek WIN EURASIA 2020 fuarına eş zamanlı olarak gerçekleşecek törenle ödüllendirilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.