DOLAR 32,3158
EURO 35,1068
ALTIN 2293,533
BIST 9057,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İnşaat sektörü en güvenli liman

    İnşaat sektörü en güvenli liman
    27.10.2017
    A+
    A-
    • Aymor Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, ekonomide risklerin arttığı Eylül’de konut satışlarında yaşanan yüzde 28,8’lik rekor artışı, inşaat sektörünün “güvenli liman” olduğunun göstergesi olarak değerlendirdi.
    • Ayhan: “İnşaat maliyetlerindeki artışlar satış fiyatlarına çok düşük oranlarda yansıdı”

     

    Başkent’in prestijli projesi Mebuskent’i hayata geçiren Aymor Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, dövizdeki dalgalanmaya, ekonomide artan risklere rağmen Eylül ayında konut satışlarında yaşanan rekor artışın, inşaat sektörünün “güvenli liman” olarak görüldüğünün işareti olduğunu söyledi.

    Ayhan, geçen ay ülke genelinde konut satışlarında yaşanan yüzde 28,8’lik artışı değerlendirirken, “Oynak kurlara rağmen, artan risklere rağmen inşaat sektörünün güvenli liman olduğu görüldü. Satışlarda rekor artış yaşandı” dedi. Bu arada Ayhan, dövizdeki yükselişin etkisiyle inşaat girdilerine gelen zamlara rağmen konut satışlarının rekor kırdığına işaret ederken, maliyetteki artışların konut satış fiyatlarına düşük oranlarda yansıdığını belirtti.

    İnşaat, lokomotif olmaya devam ediyor

    Geçen ayki konut satış sayısının Eylül ayları itibariyle bugüne kadar ulaşılan en yüksek düzey olduğuna işaret eden Ayhan, şunları söyledi:

    “Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 artarak 140 bin 298 adede ulaşmıştır. Bu bir rekordur. Dövizde yükselişin sürdüğü, ülkede risklerin arttığı bir ayda konut satışlarında kırılan bu rekor, inşaat sektörünün en güvenli liman olarak görüldüğünün işaretidir. Böyle dönemlerde ve her zaman vatandaşımız doğru bir tercihle en güvenli yatırım olarak konutu, gayrimenkulü görmektedir. İstanbul 23 bin 471 adetle yine en fazla konutun satıldığı il oldu. Ankara piyasası da canlılığını koruyor ve 13 bin 945 adetle ile satışlarda ikinci sırada yer aldı. İnşaat sektörü ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ediyor. İnşaatta yatırımlar ve satışlar devam ettikçe, ekonomimizin çarkları dönecektir.”

    Mebuskent’te yaşam başladı

    Aymor Grup’un Ankara’nın yeni cazibe merkezi Batıkent Karacakaya bölgesinde gerçekleştirdiği Mebuskent’te yaşam başladı. Türkiye’nin en büyük yeşil alana sahip projesi, 10 blokta 652 daire ve 332 villadan oluşuyor ve 4.000-5.000 kişinin yaşayacağı bir uydu kent niteliğinde. Projenin kurulu olduğu 388.000 metrekarenin yüzde 87’sini yeşil alan ve sosyal yaşam alanları oluşturuyor. Doğayla iç içe ve temiz hava üssü olan bir bölgede, en yeni inşaat teknolojileri ile inşa edilen projenin özellikle villaları, klasik konseptin ötesinde, “modern konak” olarak tanımlanıyor. Villalar tamamen bağımsız nitelikte ve geniş bahçelere sahip.

    Şehir merkezinin kuzeyinde, rakım olarak 110 metre daha yüksekte ve kente oksijenin girdiği bir lokasyonda kurulan yeni yaşam merkezi, meyve ağaçları dâhil her türden 23 bin ağacın yer aldığı doğal park niteliğinde. Şehrin gürültü ve kirliliğinden uzak, bol oksijenli bir ortamda kurulu Mebuskent, doğayla iç içe, yeşile dokunarak yaşamak isteyenlere bu imkanların yanında sportif faaliyet seçenekleri bol bol sunuluyor. İçinde 2.000 metrekarelik bir spor kompleksi, sauna-Spa hizmeti ve Türk hamamı, botanik parkı, 13.650 metrekarelik golf sahası bulunuyor. Ayrıca yüzme havuzu, yürüyüş ve bisiklet yolları, açık hava dinlenme alanları, otopark ve güvenlik hizmetleri yer alıyor. projenin iç alanları tamamen bisikletli hayata göre tasarlanmış. Yerleşke içinde en az 5.000 kişiye hitap eden dev AVM ve içerisinde kuaförden markete, kuru temizlemeden güzellik salonuna; insanların gündelik ihtiyaçlarının tümünü karşılayabileceği her türlü ürün ve hizmet bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.