DOLAR 32,3323
EURO 35,1115
ALTIN 2301,943
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İnşaat Sektörü Güven Endeksi açıklandı

    İnşaat Sektörü Güven Endeksi açıklandı
    01.05.2019
    A+
    A-

    Birevim Finansal Çözümler Şirketi, büyüyerek sektöre güven katacağını açıkladı. Türkiye ve dünya ekonomisine yepyeni bir ödeme sistemi ile örnek teşkil eden, birçok ülkeden farklı ödüllere layık görülen ve tüketiciye kattığı değer ile övgüleri hak eden Birevim, geçtiğimiz günlerde açıklanan Tüketici Güven Endeksi’ndeki inşaat sektörüne olan güven düşüşüne dair harekete geçtiğini söyledi.

    Tüketici Güven Endeksi tüm sektörlerde artarken inşaat sektöründe %54,1’den %53,9’a geriledi. Türkiye’de birçok inşaat firmasının vaatlerini yerine getirmemesi, inşaatları geç teslim etmesi, yarım bırakması, sorunlu tapu vermesi gibi sektörde yaşanan birçok sorun Birevim’in geliştirdiği finansal sistem ile çözüme kavuşuyor.

    “Kendi istediğin evi peşinatsız, faizsiz al”

    diyerek herkesi bir ev sahibi yapmayı amaçlayan Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi,

    “Tüketici Güven Endeksi’nde inşaat sektörü dışında diğer sektörlerdeki olumlu gelişmeyi, bu sektörde de önümüzdeki aylarda hissedilir biçimde değiştireceğiz. İnşaat sektöründe sunulan mevcut sistemler, sizi zorunlu ve belki de istemediğiniz bir inşaattan ev sahibi yapmayı amaçlıyor. Oysa biz müşterimizin hayalindeki evi istediği yerden almasını sağlıyoruz. Sıfır ya da 2.el fark etmez hayaliniz sizin olsun ve oturacağınız size ait bir eviniz olsun diye Türkiye’nin dört bir yanında şubelerimizi artırmaya devam ediyor, herkesin bize rahatça ulaşmasını sağlamaya devam ediyoruz.”

    Ekonomi Güven Endeksi yüzde 81,9’dan 84,7’ye yükselirken, kırılımlarında Tüketici Güven Endeksi’nin yüzde 59,4’ten 63,5’e, Reel Kesim Güven Endeksi’nin yüzde 99,3’ten 100,00’e, Hizmet Sektörü Güven Endeksi’nin yüzde 81,6’dan 83,1’e yükseldiğini, bunun yanı sıra Perakende Ticaret Sektöründe yüzde 0,1’likİnşaat Sektörü Güven Endeksinde ise yüzde 0,2 gerileme görüldü.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.