DOLAR 32,5834
EURO 34,7967
ALTIN 2507,931
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    INTCAS yurtdışında burslu eğitim almayı kolaylaştırıyor

    INTCAS yurtdışında burslu eğitim almayı kolaylaştırıyor
    10.09.2018
    A+
    A-

    Döviz kurundaki değişim yurtdışında eğitim alma hayalleri kuranları da etkiliyor. Geçtiğimiz yıla oranla TL karşılığı belirgin şekilde artan okul kayıt, harç ve yaşam masrafları uluslarası eğitim almak isteyenleri kara kara düşündürüyor. Burslu eğitim alternatiflerini değerlendirmek isteyen öğrenciler ise bu alanda bir rehber bulmakta zorlanıyor. Okulların sınırlı sayıda öğrenciye burs vermesi, burs başvuru süreçlerinin doğru yönetilememesi ve süreçteki bürokratik işlemler hem gençlerin hem de velilerin yarı yolda pes etmelerine neden olabiliyor. Kararlarını gözden geçirmeye başlayan veya alternatif arayanların imdadına ise dünyanın önde gelen global EdTech şirketi INTCAS yetişiyor. Yüksek teknolojili altyapısıyla intcas.com adresi üzerinden 88 ülkede binlerce öğrenciye hizmet veren INTCAS, sadece bildik noktalarda değil dünyanın her yerinde önde gelen okulların sunduğu fırsatların keşfedilmesini sağlıyor. Kaliteli eğitimin herkesin hakkı olduğu inancıyla hareket eden şirket, bu kapsamda yurtdışında okuma hedefi olan ve maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere sağladığı burs imkanlarıyla da ilgi çekiyor.

    Yurtdışı eğitimin büyük bir bilgi birikimi ve tecrübe gerektirdiğini aktaran INTCAS Türkiye Genel Müdürü Tanju Zerrin, birçok gencin kendisine uygun seçenekleri zamanında öğrenemediği için dilediği eğitimi alamadığını ifade ediyor. 10 Eylül’den itibaren inctas.com üzerinden Türkiye’deki öğrencilere de hizmet vermeye başlayacak olan INTCAS, ilk fiziksel öğrenci destek merkezini de İstanbul’da açacak.

    “Üç Farklı Burs İmkanı”

    Başarılı öğrencilere üç farklı burs imkanı sunduklarını ifade eden INTCAS Türkiye Genel Müdürü Tanju Zerrin, “Global çapta yaptığımız işi destekleyen önemli firmalar, iş adamları ve ünlü sanatçılar var. Kaliteli eğitimin herkesin hakkı olduğuna olan inancımızı paylaşan bu isimlerin oluşturduğu burs havuzundan INTCAS ile yeni hayatına hazırlanan tüm öğrenciler faydalanabiliyor. Bunun dışında öğrencilerin işlemlerinden alınan ücretlerle oluşturulan bir başka burs havuzumuz daha var. Ayrıca hali hazırda burs veren kuruluşlarla işbirliği yaparak onların burs verme prosedürleri hakkında öğrencileri bilgilendiriyor ve doğru bir şekilde başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Böylece sürecin olumlu sonuçlanması olasılığını da belirgin bir şekilde artırıyoruz.” diye konuştu.

    Yurtdışı eğitimde en çok tercih edilen ülkeler arasında yer alan ancak eğitim ücretleri yüksek olan ABD, İngiltere, Avusturya ve Kanada gibi ülkelerde eğitim almak isteyen öğrencilerin, burs arayışına girdiğini aktaran Tanju Zerrin, 20 aşamadan oluşan burs başvuru sürecinin her aşamasında öğrencinin yanında olduklarını ve tüm bu sürecin bir haftada sonuçlandırılabildiğini ifade etti. Artan döviz kurunun da yurtdışında eğitim almak isteyenler için caydırıcı olabildiğini aktaran Zerrin, INTCAS’ın sunduğu burs avantajları ve danışmanlık hizmeti sayesinde gençlerin hayallerinden vazgeçmek zorunda olmadığının da altını çiziyor.

    “Akademik başarı tek başına yeterli değil”

    Burs almak için sadece akademik başarının yeterli olmadığını aktaran Zerrin, “Ders notları iyi, sosyal olarak aktif, ders dışı aktivitelere de vakit ayıran, sosyal yardım kuruluşlarıyla ilgili aktivitelerde bulunan, maddi durumu yetersiz olan ve başvuracağı bölümle ilgili motivasyonu yüksek öğrenciler burs başvurusunda bulunabiliyor. INTCAS olarak bu öğrencilere burs başvuru sürecinin tüm aşamalarında destek oluyor, onlarla birlikte hareket ediyoruz. Dolduracağı formlar, toplanması gereken evraklar, aile durumu ve okul başarısının kanıtlanmasıyla ilgili konularda öğrenciyle birlikte çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

    Ülke ve okul tercihinden bölüm kararına, başvuru evraklarının hazırlanmasından vize ve göçmenlik süreçlerine kadar her aşamada öğrencilere destek olan ve tüm süreçleri tek bir sistem üzerinden kolayca yönetmeyi sağlan INTCAS, bu yönüyle sıradan eğitim danışmanlık şirketlerinden tamamen farklı bir deneyim sunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.