DOLAR 32,3392
EURO 35,1034
ALTIN 2238,513
BIST 8791,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İnternet, televizyonu üçe katladı

    İnternet, televizyonu üçe katladı
    07.10.2017
    A+
    A-

    Günün 6 saatini internette,  2 saatini ise TV karşısında geçiriyoruz

    Hayatımıza hızla dahil olan internet, geleneksel medya olan TV’nin önüne geçmiş ve sadece bir yıl içinde internet bağımlılığını yüzde 60 arttırmış durumda. Film-dizi seyretmekten alışveriş yapmaya, araştırmadan sosyal medyaya kadar her konuda başvurduğumuz internetin Türkiye’deki aktif kullanıcısı sayısı ise 48 milyon kişi… Bu aktif kullanıcılar nerede zaman geçiriyor derseniz; 6 saatin 3 saatini sosyal medyada, geriye kalan 3 saatini ise internette sörf yapmaya ayırıyor. Ve bu 3 saat içinde de yoğun olarak alışveriş yapıyorlar!

     Tüm dünyada hızla yayılan internet kullanımı, geleneksel medyaların önüne geçmiş durumda. Evlerimizin vazgeçilmezi olan televizyonu kullanım oranıyla üçe katlayan internetin Türkiye’deki aktif kullanıcı sayısı ise 48 milyon kişi… 48 milyonluk aktif kullanıcının araştırmalara göre günün ortalama 6 saat 46 dakikasını bilgisayar, tablet ya da cep telefonu ekranı karşısında yani internette geçirdiğini söyleyen CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, televizyon başında harcanan sürenin ise 2 saat 14 dakika olduğunu söyledi.

     Ramazan Becer: Türkiye online alışverişte rekor kırıyor

    Türk insanının interneti yoğun olarak kullandığını, bu nedenle de alışveriş yaparken internetten satın alım yaptığını belirten Ramazan Becer, ”Bu değişimden dolayı Türkiye online alışverişte sürekli rekor büyüme yaşıyor. Sadece bir yıl içinde internet bağımlılığımız yüzde 60 artmış durumda. Türkiye’de günün 6 saat 46 dakikasını internette geçiren 48 milyonluk bir kitle var. Bu kitle sürekli sosyal medya ve diğer kanallarda kendilerine ulaşmak için aktif bir çalışma içinde olan e-ticaret siteleri ile temas halinde. Doğal olarak her yıl önemli bir kitle, fiziki mağazalardan uzaklaşarak online mağazaların müşterisi konumuna geliyor. Online alışverişin rahatlığı da bu değişimi hızlandırıyor” dedi. Bu rakamlara bakarak Türkiye nüfusunun yüzde 60’ının internete bağlı olduğunu aktaran CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, yapılan araştırmalardan hareketle 48 milyon kişinin yüzde 87’sinin internete düzenli olarak her gün girdiğinin altını çizdi. Haftada en az bir kez girenlerin oranının ise yüzde 9 ile sınırlı kaldığını söyleyen Ramazan Becer, internette geçirilen sürenin 3 saat 1 dakikasının sosyal medya kanallarına ayrıldığının altını çizdi.  Bu 3 saat içinde ise insanların en çok Youtube’u tıkladığı aktaran CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, Youtube’dan sonra insanların sırasıyla Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp ve Messenger’da vakit geçirdiğini aktardı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.