DOLAR 32,3218
EURO 35,0866
ALTIN 2300,199
BIST 9069,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İnternette konut arama oranı yüzde 83

    İnternette konut arama oranı yüzde 83
    28.01.2017
    A+
    A-

    Emlak sektörü, son dönemde büyük bir yükseliş içeresinde. Yapılan yeni yatırımların yanı sıra kentsel dönüşüm projelerinin artmasıyla yatırımcılar, farklı alanlarda da kendilerine yer arayama başladı. Yapılan bir araştırmaya göre; insanlar konut almadan önce arama motorunda mutlaka arama yapıyor. İnternette konut arayanların yüzde 83′ü firma adı kullanmadan genel terimlerle ilgili sonuçlara ulaşmaya çalışıyor.
    Son dönemde hızla yükselen dijital dünyanın gücünden yararlanarak büyük kitlelere ulaşan gayrimenkul sektörü, dijital çözümlerin de etkisiyle pazar gücünü katlamaya devam ediyor. Yapılan bir araştırmaya göre; insanlar konut almadan önce arama motorunda mutlaka arama yapıyor. İnternette konut arayanların yüzde 83′ü firma adı kullanmadan genel terimlerle ilgili sonuçlara ulaşmaya çalışıyor.
    Bu kapsamda dijital dünyanın firmalar açısından yeni müşterilere ulaşma ve benzersiz fırsatlarla buluşma noktası olduğunu belirten CRM Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer, dijital medyanın gayrimenkul sektörü için vazgeçilmez bir pazarlama unsuru olduğunu söyledi. Gayrimenkul sektörüne dijital gelişim faaliyetleriyle ışık tutan çalışmaların inşaat firmalarıyla müşterileri arasındaki bağı güçlendiren bir unsur olarak değerlendirdiklerini aktaran Becer, büyümenin sürdürülebilir olmasını sağlamak için ajansların inşaat firmaları için tüm olanakları sunması gerekliliğinden bahsetti.
    “Bireylerin gayrimenkul sektörü konusunda fikir sahibi olmasına destek oluyoruz”
    CRM Medya’nın gayrimenkul alanında özellikle satışa odaklanmış ve müşterilerine 360 derece dijital medya hizmeti sunan bir reklam ajansı olduğunu aktaran Becer, “Biz CRM Medya olarak, gayrimenkul sektörünün istatistiksel verilerini inceleyerek, ev alacak kişilerin gayrimenkul sektörü konusunda fikir sahibi olmasına destek oluyoruz. Çünkü dijital medyanın gayrimenkul sektörü için vazgeçilmez bir pazarlama unsuru olduğuna inanıyoruz” dedi.
    İnşaat sektörünün, yeni nesil dijital pazarlama yöntemlerini en çok kullanan sektörlerin başında geldiği belirten Becer, dijital medyanın konut satışı ve pazarlamasında gün geçtikçe payını arttırdığına işaret etti. Firmaların, böylesi yüksek dönüşüm yaratan dijital platformlardan, maksimum faydayı alması için gerekli vizyona sahip olmasının önemine vurgu yapan CRM Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer, “Gayrimenkul alanında özellikle önümüzdeki dönemde, dijital medya stratejik önem arz ediyor. Doğru tespit edilen mecralar, konut satış ve pazarlanmasında markaların önemli bir paya sahip olmasına olanak tanıyor. Bu nedenle gayrimenkul sektörü, yeni pazarlama yöntemlerine vakit geçirmeden dahil olmalılar.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.