DOLAR 32,5242
EURO 34,877
ALTIN 2487,854
BIST 9569,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İsfanbul AVM maksimum önlemlerle kapılarını açtı

    İsfanbul AVM maksimum önlemlerle kapılarını açtı
    12.05.2020
    A+
    A-

    İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, “Açık alan alışveriş caddelerine sahip bir alışveriş merkezi olmamız çok büyük bir avantaj. Misafirlerimize, caddelerimizde temiz havayla temas halinde daha güvenli alışveriş konforu yaratacağız.”

    Ülke olarak Kovid-19 pandemisinin ikinci dönemine adım atarak normalleşme dönemine girdik. Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklarca yapılan açıklamalar doğrultusunda, tedbirler nedeniyle kapılarını geçici olarak kapatmış olan alışveriş merkezleri de faaliyetlerine devam etme kararı aldı. Normalleşme sürecinin hem gündelik hem de profesyonel yaşantılar açısından farklı olacağı kesinken, bu süreçte alışveriş merkezlerinde oluşacak yeni standartlar herkes tarafından merak ediliyor. 11 Mayıs itibariyle misafirlerini caddelerinde yeniden ağırlamaya başladıklarını belirten İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, yeni operasyonel süreçler hakkında aydınlatan bilgiler verdi.

    İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, İsfanbul AVM olarak yeni normalleşen süreç için hazırlıklarını eksiksiz olarak tamamladıklarını, 11 Mayıs itibariyle hafta içi 11:00-19:00 saatleri arasında hizmet vermek üzere kademeli olarak faaliyetlerine başladıklarını açıkladı. Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen AVM’lerin  ülke ekonomisini taşıyıcı bir rol üstlendiğini ifade eden Kemal Baştürk, faaliyet sürecinin hem ekonomik akışı sağlayıcı hem de ileri hijyen tedbirlerini içererek toplum sağlığını tehdit etmeyecek bir uyumla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

    “Önlemler en büyük gücümüz”

    Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu önerileri ve 04.05.2020 tarihli kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ve sektörün talepleri doğrultusunda kapılarını maksimum tedbirlerle açtıklarını belirten Kemal Baştürk,Önlemler En Büyük Gücümüz” ve “Temassız Operasyon” sloganlarıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Almış olduğumuz tedbirlerin çalışanlarımız ve misafirlerimiz tarafından tam uyumla hayata geçmesi için bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine de yoğun bir şekilde ağırlık veriyoruz.” dedi. Açık alan alışveriş caddelerine sahip bir alışveriş merkezi olmanın avantajlarına da değinen Baştürk, “Bu süreçte misafirlerimizin bir kısmı daha hızlı normalleşirken, yani ziyaretlerini gerçekleştirirken, bir kısmı tedirginlik sürecini hemen atlatamayacaktır. İnsanlar bir süre kapalı ortamlara girmekten kaçınacaklar. Açık alan alışveriş caddelerine sahip bir alışveriş merkezi olmamız en büyük şansımız. Misafirlerimize, caddelerimizde temiz havayla temas halinde ideal bir konfor yaratıyoruz.” açıklamasında bulundu.

    Girişlerde ateş ölçümü ve maske denetimi

    Kemal Baştürk, İsfanbul AVM girişlerinde alınan önlemlere ilişkin şunları söyledi: “Yeni dönem ile birlikte alışveriş merkezlerine gelen müşteriler için minumum temasla alışverişlerini tamamlaması, sosyal mesafelerin titizlikle uygulanması, temizlik, hijyen ve düzen gibi bir takım operasyonel süreçlerde değişiklikler artık kaçınılmaz. Alışveriş merkezi girişlerinde 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralı uygulanıyor. Yine tüm girişlerde, çalışan personellerimiz ve misafirlerimiz dahil herkesin ateş ölçümünün yapılması zorunlu. Ateş ölçümleri personellerimizce temassız ateş ölçüm cihazları ile sağlanıyor ve vücut ısısı 38 derece ve üzeri olanların ve maske kullanmayanların AVM’ye girişlerine izin verilmiyor.”

    Tam kapasite sosyal mesafe

    Sıkça yapılan anonslarla sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerekliliğinin hatırlatıldığını, asansörlerin çalıştırılmadığını, her noktaya yerleştirilen bilgilendirmelerle, hijyen ve önlem kurallarının okunabildiğini kaydeden Baştürk,Misafirlerimizin temas edecekleri yürüyen merdiven bantları gibi tüm yüzeyler arttırılmış sıklıkta dezenfekte ediliyor. AVM içinde sadece Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı anti-bakteriyel temizlik ve hijyen maddeleri kullanılıyor. Lavabolarda bazı kısıtlamalar var. WC’lerin giriş kapılarında dezenfeksiyon ekiplerimiz bekliyor. Lavabolara maksimum 3 kişi girebiliyor. Ayrıca caddelerimiz üzerindeki mevcut oturma gruplarımızı sosyal mesafe kuralları gereği kaldırdık. Caddelerimizde şu aşamada sadece yürüme yolları kullanılabiliyor. İlk aşamada yeme içme ünitelerimiz de kapalı tutuluyor. Ancak sadece al-götür hizmeti veren bazı restoranların da açılması gündemimizde.” şeklinde konuştu. Kemal Baştürk, mağaza kabinlerinde denenen ürünlerin dezenfektasyonu hakkında da “Mağazalara göre değişkenlik gösterse de denenen ürünler için ayrı kabinlerin oluşturulması, ürünlerin özel dezenfektanlarla temizlenmesi, 24 saat bekletilmesi ve  yüksek ısıda ütülenmesi gibi işlemlerden sonra reyona çıkartılması söz konusu.” bilgisini verdi.

    İsfanbul AVM hijyen ve sağlık yönetim kurulu devrede

    Kemal Baştürk, ayrıca  İsfanbul AVM olarak bir hekim tarafından yönetilen hijyen ve sağlık yönetimi kurulu kurduklarını, alınan kararların bu kurul ile değerlendirilip uygulandığını dile getirdi. Baştürk, AVM içerisinde bir karantina odasının olduğunu söyleyerek herhangi bir vaka ile karşılaşma durumunda kişinin hazırlanan karantina odasına alınacağını ve ambulans gelene kadar özel odada hijyenik şartlarda bekletileceğini ifade etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.