DOLAR 32,5983
EURO 34,793
ALTIN 2491,589
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Istanbul Jewelry Show bugün açıldı

    Istanbul Jewelry Show bugün açıldı
    23.03.2018
    A+
    A-

    Asya kıtasının en büyük fuar organizatörü UBM Asia’nın Türkiye ofisi olan UBM Rotaforte Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından, kuyumculuk sektörünün kısa ve uzun vadeli ihtiyaçlarını 20 yıldan uzun süredir karşılayan Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda düzenlenen, dünyanın en büyük beş uluslararası mücevher fuarından biri olan Istanbul Jewelry Show bugün açıldı.  46. kez mücevher sektörü temsilcilerini 22 – 25 Mart 2018 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getirecek olan fuar, Uluslararası Alım Heyeti Programı kapsamında, mücevher sektörünün hedef ülkelerinden 1.500 kişilik alım heyeti de fuar kapsamında ağırlıyor. Fuar süresince HRD Antwerp sponsorluğunda düzenlenecek seminerlerde ise mücevher sektörü temsilcilerine bilgi akışı sağlanacak. Usta ve genç mücevher tasarımcıları, en son model ürünlerini Designer Market’te sergileyecek.

    Açılışı Mücevher İhracatçılar Birliği Başkanı Ayhan Güner, UBM Rotaforte Kurucu Ortağı Şermin Cengiz , Mücevher İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı –İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık mehteran eşliğinde kurdela kesimi ile beraber yaptı.

     

    Fuarda dikkat çeken ürünler ;

    • 20 karatlık , prenses kesim tek taş pırlanta yüzük değeri 1 milyon TL
    • 4000 TL ‘lik pırlanta tesbih
    • 200.000 TL’lik hem kolye hem de taç olabilen pırlanta ürün.
    • 4000 yıllık tarihi geçmişi olan osmanlı’dan esinlenerek tasarlanan altın takılar
    • Erkekler için hazırlanan koleksiyon ürünler
    • Hırsızlığa karşı önlem niteliğinde üretilen açılmayan çelik kasalar
    • Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen özel taşlar ve çocuk takıları

     

    Dünyanın en büyük beş fuarından biri ve Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası nitelikli mücevher ihtisas fuarı olan Istanbul Jewelry Show bugün açıldı. 33 yıllık tecrübesiyle UBM Rotaforte Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından, TEBsponsorluğunda 46. kez  düzenlenen fuar 25 Mart’a kadar CNR Expo, İstanbul Fuar Merkezi’nde devam edecek.

    Altın bankacılığı alanında sektörde lider konumda bulunan TEB’insponsorluğunda düzenlenecek fuarda; altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine – ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma ürün gruplarının bulunduğu 1.250’nin üzerinde yerli ve yabancı mücevher firma ile marka yer alıyor. Katılımcı firmalar, fuara özel ürün ve koleksiyonlarını, 110’u aşkın ülkeden gelen yaklaşık 28.000sektör profesyonelinin beğenisine sunuyor.

    Türk mücevherat sektörü hızla büyümeye devam ediyor!

    Türkiye’nin dünya altın mücevherat üretiminde ilk beş ülke arasında yer aldığını belirten Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, işadamlarının yatırımları, usta ve tasarımcıların sanatkarlıkları, ihracata dönük kadroların ciddi emekleri ve Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri ile mücevher sektörünün ihracatta önemli bir gelişme kat ettiğini belirtti. Sektörün büyümesi ile Istanbul Jewelry Show’un büyümesinin karşılıklı etkileri olduğunu dile getiren Güner şunları söyledi: “Türkiye, dünya mücevherat otoriteleri tarafından lider ülkelerden birisi olarak gösterilmektedir. Dünyanın en güçlü montür endüstrisine sahibiz. Altın rafinerilerimiz dünya çapında kalite ve kapasiteye sahip.  1992 yılında 2,8 milyon ABD doları olan kuyumcu eşyası ihracatı, 2017 yılında 3,3 milyar ABD dolarına ulaştı. 2016 yılı rakamlarına göre Türkiye, İtalya’dan sonra hurda kullanımı da dâhil olmak üzere karat kuyumculuk imalatında Avrupa’da ikinci, Çin, Hindistan ve İtalya’dan sonra dünyada dördüncü sırada yer aldı. Avrupa’da hurdadan karat mücevherat yapımında birinci dünyada üçüncü sırada olan Türkiye, dünyadaki en büyük onbirinci kuyumcu ihracatçısı oldu. Sektörümüz büyürken fuarımız da büyüyor doğal olarak. Bu nedenle sektör olarak her sene fuara en yüksek yatırımı yaparak en yüksek faydayı elde etmeyi hedefliyoruz.” Güner özellikle özgün tasarıma büyük önem verdiklerinin altını çizerek her sene Designer Market ve mücevher tasarımı yarışmalarına gösterilen ilginin gelecek için umut verici olduğunu söyledi.

    UBM Rotaforte Kurucu Ortağı Şermin Cengiz: “Mücevher sektöründe dünyanın lider fuarı olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyoruz”

    UBM Rotaforte Kurucu Ortağı Şermin Cengiz: “33 yıldır organize ettiğimiz IstanbulJewelry Show’u, sektörden aldığı güçle bugün 1250’nin üzerinde katılımcı firma ve markayla alanında dünyanın sayılıfuarlarından biri haline getirdik. Tüm sektör profesyonellerinin gündeminde en üst sıraya oturan ve önemli birbuluşma noktası olan fuarı 46. kez organize etmekten son derece mutluluk ve gurur duyuyoruz. UBM Rotaforte olarak Istanbul Jewelry Show’u düzenlemeye başladığımız ilk günden bu yanasektörün gelişimine öncülük ediyoruz. Bu doğrultuda sektörün paydaşlarını bir araya getirerek, yeni işfırsatları yaratmayı hedefliyoruz. Fuar katılımcılarımız aranan ve talep gören markalara dönüşmekle kalmadı, mücevherde özellikle Ortadoğu, Avrupa, Arap Yarımadası, Rusya ve BDT ülkeleri için ‘Made in Turkey’ markalı mücevher ürünleri öncelikli tercih edilme noktasına geldi. Sektör temsilcilerinin bu gelişimine paralel olarak, Istanbul Jewelry Show’da sektöre olan katkısını her geçen yıl arttırmayı başardı. TEB sponsorluğunda düzenlenen fuarımız kapsamında gerçekleşecek iş görüşmeleri ve imzalanacak anlaşmalarla, Türkiye mücevher ihracatının %80’ine yakın bölümünün gerçekleşmesini hedefliyoruz. HRD Antwerp sponsorluğunda düzenlenen seminer programımız ile sektör temsilcilerine bilgi akışı da sağlanmış olacak” dedi.

    Istanbul Jewelry Show için 65 ülkeden Alım Heyeti geldi!

    İhracatın artırılması, ihraç ürünlerine yeni pazarlar bulunması ve pazar payının korunması amacıyla T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Genel Sekreterliği, Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) ve UBM Rotaforte’nin organizatörlüğünde “Uluslararası Alım Heyeti Programı” gerçekleşiyor. Program kapsamında Avrupa, Ortadoğu, Amerika, Kuzey Afrika ve Uzakdoğu ülkelerinden 1.500 kişilik alım heyeti fuarda ağırlanıyor.

    HRD Antwerp sponsorluğundaki seminer programı sektöre bilgi akışı sağlayacak!

    Istanbul Jewelry Show, HRD Antwerp sponsorluğunda düzenlenecek seminerde sektörünün uzman isimlerini, Türkiye ve dünyadan sektör profesyonellerini bir araya getiriyor. Fuarla eş zamanlı gerçekleşecek seminerlerde; HRD Antwerp Senior Instructor’ı Wouter Vansteelant’ın “Sentetik Elmas” ve “Ham Elmas” başlıklı panelleri, Antwerp World Diamond Centre’dan (AWDC) Beau Declerk’in “DnA – Diamonds and Antwerp – 570 years of Heritage” başlıklı paneli ve Avukat Kunter Gürel’in “Invest in Turkey” başlıklı paneli seminer programı arasında yer alıyor.

    Usta ve genç mücevher tasarımcıları Designer Market’te!

    Her yıl Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) tarafından Istanbul Jewelry Show kapsamında organize edilen Designer Market, usta ve genç mücevher tasarımcılarını aynı platformda bir araya getiriyor. Fuar süresince özel olarak oluşturulan Designer Market’te tasarımcılar tasarımlarını ve ürettikleri mücevherleri sergiliyorlar.

    2018 yılının en yeni modelleri Istanbul Jewelry Show’da görücüye çıktı!

    Dünyada fason üretim döngüsünden kurtularak, özgün tasarım ürünleriyle adından söz ettiren Türkiye Mücevher Sektörü, 2018 İlkbahar/Yaz mücevher modasına dair trend tasarım ve koleksiyonlarını özel gösterileriyle dünya mücevher alıcılarının beğenisine sunuyor.

    TEB sponsorluğunda, T.C. Ekonomi Bakanlığı, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), Türkiye Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) ve KOSGEB tarafından desteklenen, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) kalite onayı ve Kalite Yönetimi Sistemi ISO – 9001 belgelerine sahip Istanbul Jewelry Show, her yıl Mart & Ekim fuarlarında toplam 47.000’den fazla sektör profesyonelini, yerel ve uluslararası 845’den fazla katılımcı ile 90.000 m2’lik alanda bir araya getiriyor.

     

    Fuar sadece sektör profesyonellerine yöneliktir, halka açık değildir.

    Fuar Açılış ve Ziyaret Saatleri

    22 Mart 2018 – Perşembe11.30 – 19.00
    23 Mart 2018 – Cuma09.30 – 19.00
    24 Mart 2018 – Cumartesi09.30 – 19.00
    25 Mart 2018 – Pazar09.30 – 17.00

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.