DOLAR 32,5645
EURO 34,8885
ALTIN 2435,968
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri Radore Veri Merkezi’ni ziyaret etti

    İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri Radore Veri Merkezi’ni ziyaret etti
    05.10.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin en hızlı büyüyen veri merkezi Radore, İstanbul Kültür Üniversitesi İşletme Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü öğrencilerini veri merkezinde ağırladı

    İstanbul Kültür Üniversitesi İşletme Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü öğrencileri, Radore Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol, Radore Genel Müdürü Sadi Abalı, Radore İnsan Kaynakları Müdürü Tuba Günay ve tüm Radore ekibiyle bir araya geldi. Yirminin üzerinde öğrencinin katılımıyla gerçekleşem etkinlikte veri merkezleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

    Radore’nin uzman ekibiyle birlikte veri merkezini gezen öğrenciler, dijital verilerin korunduğu bu özel yapıların hayati rolü ve veri güvenliği hakkında birçok bilgi edindiler.

    Girişimcilik ve teknolojik trendler öğrencilerin ilgisini çekti

    Veri merkezi turundan sonra Radore Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol ve Radore Genel Müdürü Sadi Abalı ile bir araya gelen öğrenciler kariyer planlaması, girişimcilik ve teknolojik trendlerle ilgili keyifli ve bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirdiler.

    Zeki Kubilay Akyol, öğrencilere Radore’nin kuruluş ve büyüme süreçleriyle ilgili bilgi verdi. Kendi girişimcilik hikâyesini anlatan Akyol, gençlere girişimcilik süreçlerinde karşılaşabilecekleri durumları ve bunların çözüm yollarını anlatırken aynı zamanda yeni teknolojik akımlarla ilgili de öğrencileri bilgilendirdi.

    Sadi Abalı ise öğrencilere iş hayatında başarının sırlarını ve kendi tecrübelerini aktarırken. özellikle girişimci olmak isteyen gençlerin iş planlarını neleri göz önünde bulundurarak yapmaları gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi.

    Son bölümde Radore İnsan Kaynakları Müdürü Tuba Günay ile bir araya gelen öğrenciler doğru bir kariyer planlaması yapma konusunda bilgi aldılar. Özellikle teknoloji alanında çalışacak gençlerin özgeçmişlerini oluştururken nelere dikkat etmesi gerektiği, iş hayatına hazırlanırken bilgi birikimlerini geliştirmek ve kendilerini hazırlamak için ne gibi adımlar atmaları gerektiği konusunda keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

    Öğrenci ziyaretleri devam edecek

    Her fırsatta öğrencilere yönelik faaliyetlere dahil olduklarını, bundan sonra da gençlere veri merkezi teknolojileri üzerine uzman bilgilerini aktarmaya devam edeceklerini belirten Akyol, “Öğrencilerin ve teknolojiyle ilgisi olan tüm gençlerin bu gibi etkinliklere katılmasına büyük önem veriyoruz. Bu tip etkinliklerin gençlerin hem kariyer ve gelecek planlaması aşamasında hem de bilgi birikimini geliştirmeleri açısından oldukça faydalı olduğuna inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde öğrencilerle daha sık bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.