DOLAR 32,5959
EURO 34,8033
ALTIN 2496,524
BIST 9444,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul Medeniyet Üniversitesi fakülte binalarının ihalesi gerçekleştirildi

    İstanbul Medeniyet Üniversitesi fakülte binalarının ihalesi gerçekleştirildi
    28.01.2017
    A+
    A-

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Üsküdar İlçesi’nde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Binası ile Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi binalarının ihalesi yapıldı. 24 Ocak, Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

    İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey Kampüsü; Üsküdar İlçesi, Bulgurlu Mahallesi sınırları içerisinde, D-100 Karayoluna paralel, 275.000 m² alan üzerinde Merkez Laboratuvar, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi olmak üzere üç adet bina da projelendirildi. Merkezi Laboratuvar Binasının ihalesi daha önce yapılarak inşaatına başlanıldı.

    Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi yaklaşık, 60.000 m² inşaat alanına sahip ve 15 bin öğrenciye eğitim vermek üzere tasarlandı. Binada 12 anabilim dalı ve bu bölümlere ait, idari ve akademik birimler, çeşitli büyüklüklerde derslik ve amfiler, laboratuvarlar, sosyal alanlar ve 360 kişilik bir konferans salonu bulunuyor. Üç adet iç avlu planlanarak, tüm dersliklerin ışık alabilmeleri sağlandı.

    Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi, yaklaşık 30.000 m² inşaat alanına sahip binaya geniş bir orta avlu projelendirildi. Binanın zemin ve bodrum katları, iki fakültenin ortak kullanım alanlarına ayrıldı. Üst katlarda ise bu fakültelere ait birimler ayrı bloklarda yer aldı. Binada idari ve akademik birimler, derslikler, sosyal alanlar, 300 kişilik bir konferans salonuna ek olarak, mahkeme salonu gibi özel eğitim alanları da tasarlandı.

    Kampüs engelli erişimine göre planlandı. Üç bina otopark olarak kullanılan bodrum katlarından birbirlerine bağlandı. Öğrencilere yönelik sosyal donatı, yaşam ve peyzaj alanları içeren bir çevre düzenlemesi tasarlandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.