DOLAR 32,5744
EURO 34,9745
ALTIN 2421,943
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul Optimum Outlet Alışveriş Merkezi’nde Cemalnur Sargut’tan tasavvuf sohbeti

    İstanbul Optimum Outlet Alışveriş Merkezi’nde Cemalnur Sargut’tan tasavvuf sohbeti
    13.06.2017
    A+
    A-

    İstanbul Optimum Outlet Alışveriş Merkezi Ramazan’ın gelişini gönüllere seslenen, maneviyatın derinliklerine ulaştıracak etkinliklerle kutluyor. Optimum Outlet AVM ziyaretçilerini, tasavvuf araştırmacı ve yazarı Cemalnur Sargut ile söyleşi ve imza günü etkinliğinde bir araya getirdi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen söyleşide yazar okurlarıyla birlikte sohbet edip, son kitabı “İrfan Sofraları” nı imzaladı.

    İstanbul Optimum Outlet Alışveriş Merkezi on bir ayın sultanı Ramazan’ı tasavvufla geçiriyor. Geçtiğimiz hafta sonu, tasavvufun insanlığın ortak dili olabileceği inancıyla yaşayan, Türkiye’nin önde gelen mutasavvıflarından Cemalnur Sargut tasavvuf söyleşisinde manevi dünyanın merak edilenlerini ve Ramazan ayının derinliklerini anlattı. Ramazanın nefisle mücadele olduğuna ve özellikle bu aylarda yapılan duaların kabul olduğuna dikkat çeken yazar Sargut, “Nefisle mücadele arttığı zaman Kuran’ın hakikati kalplere iner” diyerek orucun ve Ramazan ayının önemini anlattı. Yüzlerce hayranının yorum istediği sohbette yazar tek tek soruları yanıtlayıp okurlarını bilgileriyle aydınlattı.

    Tasavvuf araştırmacısı, yazar Cemalnur Sargut söyleşi sonrası büyük mutasavvıf Niyâzî-i Mısrî’nin yetmiş bir sofradan oluşan muazzam eseri İrfan Sofraları’nın dokuz sofrasının şerh edildiği son kitabını okurları için imzaladı.

    Türk Kadınlar Kültür Derneği İstanbul şubesi başkanı tasavvuf araştırmacı ve yazarı Sargut, tasavvufun insanlığın ortak dili olabileceği konusunda uluslararası sempozyumlar düzenlemektedir. Gençliğinde felsefeye ilgi duyan Sargut, büyük felsefecilerin hayatını incelemişse de bu ilmin yaşanamayan bir ilim olduğu kanaatına varınca Mevlana’ya yönelmiştir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.