DOLAR 32,5539
EURO 34,8353
ALTIN 2437,423
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul seçimleri dolayısıyla Fethiye’ye gelemeyecek turistlere cezai şart uygulanmasın

    İstanbul seçimleri dolayısıyla Fethiye’ye gelemeyecek turistlere cezai şart uygulanmasın
    08.05.2019
    A+
    A-

    Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, 23 Haziran’da tekrar edilecek olan İstanbul seçimlerinin turizm sektörüne etkisini değerlendirdi. Oluşabilecek iptallere karşı üye otellerine öneride bulunduklarını söyleyen Uysal, cezai şart uygulanmamasını, erken rezervasyonlar için ise başka bir tarihe kaydırmanın söz konusu olması gerektiğini söyledi.

    Dün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan İstanbul seçimlerinin tekrarı haberi, turizm sektörünü hareketlendirdi. 23 Haziran’da yapılması ön görülen seçimler, önceden alınmış tatillere denk geldi. Bu noktada açıklamada bulunan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, üye otellerini bu konuda öneride bulunduklarını belirtti.

    “Tatilleri ileri tarihe almalar söz konusu olabilir”

    Oluşabilecek iptallere karşı cezai şartların uygulanmaması gerektiğini düşündüklerinin altını çizen Uysal, erken rezervasyon ile önceden alınan tatillerin ise başka bir tarihe kaydırılması gerektiğini söyledi. Bu noktada otellere büyük iş düştüğünün söyleyen, belirlenen yeni seçim tarihinden sonra tüm turizm bölgelerinde olduğu gibi Fethiye’de de değişiklik taleplerinin olacağına inandıklarını da aktaran Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, “23 haziran’a denk gelen rezervasyonlarda misafirlerden giriş tarihinin bir gün sonraya kaydırılması ya da tamamen farklı tarih talepleri olabileceğini ön görüyoruz. Bu tür durumlarda otelcilerimize, mevcut rezervasyonlardaki erken rezervasyon indirimlerini korumalarını ve herhangi bir cezai şart uygulamamalarını öneriyoruz. Bu bakımdan İstanbul’lu misafirlerin hak kaybına uğramamaları gerektiğini düşünüyoruz. Yine bu noktada; İstanbul’da oy kullanıp, tatillerini Fethiye’de geçirmek isteyen misafirlerimize; iptal yerine tarih değişikliğine gitmelerini tavsiye ediyoruz.  Üyelerimizle bire bir görüşmelerimizde de misafirlerimize yardımcı olma noktasında yapıcı yaklaşımları  gözlemliyoruz. Dolayısıyla seçim yenilenmesinin iç pazarda oteller açısından kaybının minimum olacağını  düşünüyor ve Fethiye Otelciler Birliği olarak bu yönde çaba harcıyoruz.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.