DOLAR 32,3752
EURO 35,0593
ALTIN 2326,882
BIST 9117,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul’da 10 okula üstün zekalı laboratuvarı kuruldu

    İstanbul’da 10 okula üstün zekalı laboratuvarı kuruldu
    19.10.2017
    A+
    A-

    Tüm Üstün Zekalılar Derneği TÜZDER’in, İstanbul Kalkınma Ajansı, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü proje meyvelerini verdi.

    Proje kapsamında İstanbul’da 10 okulda, üstün zekâlı çocukları kaynağında tespit edip eğitecek STEM Laboratuvarı kuruldu.

    Sarıyer, Kağıthane, Sultangazi, Esenler ve Bahçelievler’e kurulan STEM laboratuvarları altı ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

    İSTANBUL GENELİNE YAYILMASI HEDEFLENİYOR

    Çocukların girişimcilik becerilerinin gelişimine katkı sağlamaya yönelik kurulan bu atölyelerde, eğitimler başlamadan önce, çocuklara; Avrupa’nın en güncel ölçeklerinden olan EPOC Testi ile sıra dışı düşünme-girişimcilik becerilerini ölçen ön testler uygulandı. Atölye çalışmalarının ilerleyen aşamalarında uygulanacak son testler ile bu becerilerin ne kadar arttığı, atölyelerin; çocukların bu becerilerine ne kadar katkı sağladığı da ortaya konmuş olacak.

    Proje, sürdürülebilirlik açısından 3 yıl süreyle TÜZDER tarafından koordine edilecek. STEM atölyelerinin İstanbul geneline yayılması hedefleniyor.

    ÜSTÜN ZEKALI ÖĞRENCİLER MUTSUZ

    Türkiye’deki üstün zekâlıların tespit edilip değerlendirilmesi konusunda sıkıntılar bulunduğunu belirten TÜZDER Genel Müdürü Tunahan Coşkun, Türkiye’nin bu önemli potansiyelinin kullanılması amacıyla kurulan STEM laboratuvarlarının çok önemli olduğunu söyledi.

    Coşkun, “Dünyada çok yaygın kullanılan ancak Türkiye’de pek bilinmeyen bir sistem kurduk. Zeki çocuklarımıza bilimi, matematiği, teknolojiyi ve mühendisliği birlikte verebileceğiz” dedi.

    Türkiye’de özellikle üstün zekalı öğrencilerde mutsuzluk sorunu yaşandığına da dikkat çeken Coşkun, “Bu mutsuzluğun bir nedeni de eğitim mekanlarının ve programlarının onların ihtiyaçlarına göre dizayn edilmemiş olması. Üstün zekalı çocuklara hitap eden mekan ve programlar oluşturarak hem öğrencilerin mutluluğunu artırmayı, hem de öğrencilerin üretimine katkı sağlamasını hedefliyoruz” diye konuştu.

    YARIN AÇILIYOR

    Üstün zekalı çocukları kaynağında tespit edecek 10 laboratuvar, Sarıyer Uğur Taşçı Ortaokulu’nda 20 Ekim Cuma günü saat 14:30’da düzenlenecek törenle açılacak. Törene Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İSTKA Genel Sekreteri, eğitimciler, öğrenci ve veliler katılacak.

    Program: Açılış Etkinliği

    Tarih: 20 Ekim 2017

    Saat: 14:30

    Yer: Sarıyer Uğur Taşçı Ortaokulu (Ferahevler Mah. Kültür Sok. No:20 Sarıyer/İST)

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.