DOLAR 32,5308
EURO 34,8042
ALTIN 2432,854
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul’da her gün 110 ev ve iş yeri yanıyor

    İstanbul’da her gün 110 ev ve iş yeri yanıyor
    19.12.2018
    A+
    A-

    Alarm sektöründe dünyanın öncü markalarından Prosegur, ev ve iş yeri sahiplerini yangın riskine karşı uyarıyor. Yangın ihbarlarının hırsızlık ile benzer oranda yapıldığını belirten Prosegur Alarm’ın Türkiye Direktörü Metin Kastro, güvenlik hizmeti tercih ederken hırsızlık kadar yangın tehlikesini de göz önünde bulundurmanın önemli olduğuna dikkat çekiyor

    Kişilerin günlük hayatlarını etkileyen güvenlik zaafiyetleri arasında hırsızlık ön planda olsa da veriler yangınların da en az hırsızlık kadar yoğun yaşandığı görülüyor. Yangın vakalarının yüzde 45’inin konutlarda gerçekleştiğine işaret eden Prosegur Alarm Türkiye Direktörü Metin Kastro, bireylerin önlem olarak yangın riskine karşı da güvenlik hizmeti satın alması gerektiğinin altını çiziyor.

    Türkiye’de her yıl ortalama 25 bin yangın meydana geliyor

    Yangın vakaları çoğunlukla elektrik kontağı ya da gaz kaçağı sonucu yaşanıyor. Türkiye’de yılda ortalama 25 bin kadar yangın olayının meydana geldiğine ve yangın faktörünün hırsızlık ile eşit oranda risk unsuru taşıdığına değinen Prosegur Alarm Türkiye Direktörü Metin Kastro, “Yangın esnasında evde yaşlı ve hasta kişilere bakanlar, küçük çocukları olan kişiler daha büyük sorumluluk taşıyorlar. Özellikle gece uyurken elektrik kaçağına bağlı oluşabilecek yangınlar çoğu zaman farkedilmeyerek hızla yayılabiliyor. Prosegur’un ‘Standart Paket’i içerisinde duman algılayıcı yangın dedektörü de yer alıyor. Kişileri sadece hırsızlığa karşı değil, aynı zamanda yangın tehlikesine karşı da koruyor” dedi.

     

     “Yangın öncesi tedbir almak önemli”

    Yangın vakaları gerçekleştiğinde pek çok kişi için ilk yapılacak hamle kaçmak veya yangın söndürücü kullanmak oluyor. Yangın ile ilgili güvenlik önlemlerinin sadece kaçmaya yönelik olduğunu belirten Prosegur Alarm Türkiye Direktörü Metin KastroYangın faktörü pek çok kişi için hırsızlıktan daha az öneme sahip olsa da can ve mal kaybına doğrudan etkisi olan bu tatsız vaka için gerekli önlemler öncesinde alınmalıdır. Örneğin, elektrik tesisatınızı kontrol ettirip sorunsuz çalıştığından emin olmak, çocuklu hanelerde yanıcı ve yakıcı maddeleri çocukların erişemeyeceği alanlarda saklamak tedbirlerin başlıcaları arasında yer alıyor.  Ama en önemlisi sizi uyaracak ve anında müdahale etmenizi sağlayacak yangın dedektörünüzün olmasıdır. Türkiye’de elektrik kaçağına bağlı oluşan yangınların oranı yüzde 30 iken, sigara kaynaklı vakaların oranı ise yüzde 29. Bu oranlar düşünülürse özellikle mutfak ve sigara içilen başlıca yanıcı maddelerin bulunduğu alanlara takılacak duman algılayıcı yangın dedektörü hayatınızı güvende tutmanızı sağlayacaktır” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.