DOLAR 32,5313
EURO 34,9058
ALTIN 2425,192
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul’dan yürüyüşe başlayan Erol Harbi, Ankara’ya ulaştı

    İstanbul’dan yürüyüşe başlayan Erol Harbi, Ankara’ya ulaştı
    01.06.2018
    A+
    A-

    İnternet üzerinden korsan lens satışının engellenmesi için İstanbul’dan yürüyüşe başlayan Erol Harbi, Ankara’ya ulaştı.

    Dün ailesi, optisyenler ve mehter takımı eşliğinde karşılanan Erol Harbi 7406 Optik Sektörü mensubunun imzasını Sağlık Bakanlığı’na teslim etti.

    Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi’yi dün Ankara’nın girişinde ailesi, meslektaşları ve mehter takımı ekibi karşıladı.

    Erol Harbi, yaptığı açıklamada, çalıştıkları sektörün çok ciddi sorunlarının olduğunu, bu sorunlara ve haksızlıklara karşı isyan edip sorunu duyurmak için yürüdüğünü söyledi. 10 gün yürüyerek Ankara’ya ulaşan Erol Harbi optisyenlerden toplanan imzaları bugün de Sağlık Bakanlığı’na teslim etti. Harbi Bakanlığın önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

    ‘Yürüşümün ilk nedeni göz sağlığını korumak üzere hazırlanmış mevcut bir yasa olmasına rağmen bu yasanın gereğince uygulanmamasından oluşan boşluklarda göz sağlığı açısından risklerin ortaya çıkması konusunda bir farkındalık yaratmaktır.

    Bu kapsamda ben İstanbul’dan Ankara’ya bireysel olarak 10 gün boyunca yasal olmadığı halde internet üzerinden online kontak lens ve gözlük satışına hayır diyerek toplumumuzun göz sağlığı konusunda bir farkındalık yaratmak, yerli ve milli optisyenlik müesseselerinin bu haksız kazanç nedeniyle aldığı zararları önlemek için yürüdüm.

    Yürüyüşüm boyunca sadece internetten yasal olmayan kontak lens satışının değil, işportadan ve yine internetten satılan güneş gözlüğü ve hazır okuma gözlüğü gibi başka optik görme araçlarının da optisyenlik müessesesi dışında satılmasının göze vereceği zararlardan söz ettim.

    “İnternette yasal olmayan kontak lens satışına hayır” diyen yaklaşık 7406 optik sektörü mensubunun imzalarını birazdan Sağlık Bakanlığı’na teslim edeceğim.

    Arzumuz, temennimiz mevcut kanunumuzun doğru şekilde uygulanarak kontak lens satışı yapan internet sitelerinin bu yasal olmayan faaliyetlerinin en kısa sürede durdurulmasıdır.

    EROL HARBİ BASIN AÇIKLAMASI METNİ:

    Değerli Basın Mensupları ve Değerli Meslektaşlarım,

    21 Mayıs 2018 saat 10:00’da İstanbul’da başladığım yürüyüşle yaklaşık 450 km yol kat ederek 31 Mayıs 2018’de Ankara’ya ulaştım.

    Yürüyüşümün nedeni internetten yapılan yasal olmayan kontak lens satışına hayır demek içindir. 5193 sayılı “Optisyenlik Hakkında Kanun” gereği kontak lenslerin satışı ancak göz hekimi reçetesiyle optisyenlik müesseseleri tarafından yapılabilir. Çünkü kontak lens gözün korneasına temas eden tıbbi bir protezdir ve bu kapsamda bir sağlık ürünüdür. Sağlık ürünlerinin satışı internetten yapılamaz. İnternetten kontak lens satın alan kişiler sahte, kaçak ya da süresi geçmiş lens alıyor olabilirler.

    5193 sayılı “Optisyenlik hakkında Kanun”un ilk maddesi fertlerin ve toplumun göz sağlığına öncelik verir. Gözlükçü ve Optisyen olan bizler de, bir sağlık sektörü mensubu olarak göz sağlığı konusunda görevimizi hakkıyla yapmak durumundayız. Yürüyüşümün ilk nedeni göz sağlığını korumak üzere hazırlanmış mevcut bir yasa olmasına rağmen bu yasanın gereğince uygulanmamasından oluşan boşluklarda göz sağlığı açısından risklerin ortaya çıkması konusunda bir farkındalık yaratmaktır.

    Bu kapsamda ben İstanbul’dan Ankara’ya bireysel olarak 10 gün boyunca toplumumuzun göz sağlığı konusunda bir farkındalık yaratmak, yerli ve milli optisyenlik müesseselerinin bu haksız kazanç nedeniyle aldığı zararları önlemek için yürüdüm.

    Yürüyüşüm boyunca sadece internetten yasal olmayan kontak lens satışının değil, işportadan ve yine internetten satılan güneş gözlüğü ve hazır okuma gözlüğü gibi başka optik görme araçlarının da optisyenlik müessesesi dışında satılmasının göze vereceği zararlardan söz ettim.

    “Internette yasal olmayan kontak lens satışına hayır” diyen 7406 optik sektörü mensubunun imzalarını birazdan Sağlık Bakanlığı’na teslim edeceğim.

    Arzumuz, temennimiz mevcut kanunumuzun doğru şekilde uygulanarak kontak lens satışı yapan internet sitelerinin bu yasal olmayan faaliyetlerinin en kısa sürede durdurulmasıdır.

    Yürüyüşüm boyunca beni yalnız bırakmayan tüm optik sektörü mensuplarına destekleri için çok teşekkür ederim. 1 Haziran Gözlükçülük ve Optisyenlik Gününü kutlarım.

    Sayın basın mensupları geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Sorularınız varsa cevaplamaya hazırım.

    Erol Harbi

    Opak Lens A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.