DOLAR 32,5241
EURO 34,7399
ALTIN 2493,837
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul’u kentsel dönüşüm kurtaracak

    İstanbul’u kentsel dönüşüm kurtaracak
    16.05.2017
    A+
    A-

    Kentsel dönüşüm tartışmalarını yorumlayan Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Kapıdaki büyük depremin yarattığı gerilim ve her geçen gün artan nüfusla köşeye sıkışan İstanbul’u planlı bir kentsel dönüşüm hareketi kurtaracak” dedi.

    45 yıllık deneyimiyle gayrimenkul sektörünün en deneyimli aktörlerinden Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, kentsel dönüşüm tartışmalarını yorumladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin 50 bin civarındaki riskli konut tespitinin altını çizen Osman Yıldırım, “İstanbul’un kapısında bekleyen bir deprem var. Sayın Özhaseki’nin de belirttiği gibi 50 bin riskli yapıdan bahsediliyor. Bu da yaklaşık 250 bin konut, yani 1 milyon 200 bin kişi ediyor. Ciddi bir tehlike kapımızda bekliyor” dedi.

    Yıldırım: Sürdürülebilir kentsel dönüşüm şart
    İstanbul’un göç almaya devam ettiğini ve nüfusun da artış gösterdiğini dile getiren Osman Yıldırım, “Bu çıkmazdan ancak kentsel dönüşüm ile kurtulabiliriz. Kentsel dönüşüm uzun süredir gündemde ancak hala istenen yol alınmış değil. Sürdürülebilir bir planlamayla birlikte kentsel dönüşüm için adımlar atılmalı. Kentsel dönüşüm sadece binaların yıkılıp, yeniden yapılması anlamına gelmiyor. Sürdürülebilir şehircilik anlayışıyla inşa edilecek binalar trafik ve hava kirliliği gibi sorunların çözümünde önemli rol oynayacak” yorumunda bulundu.

    Bölge halkının yaşam standardını yükseltecek
    Yıldırım Yapı Grubu’nun 45 yıllık tecrübesiyle Bomonti bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları yaptığını hatırlatan Osman Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: Kentsel dönüşüm ayrıca sosyal anlamda da insanlarda fark yaratan bir konu. Bomonti projemizde, bölge insanına daha konforlu ve rahat yaşayabilecekleri evler sunduk. Bu konudaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tekil olarak değil, bölgesel anlamda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm faaliyetlerinin İstanbul’u rahatlatacağına inanıyoruz.

    Yıldırım Yapı Grubu hakkında: Yıldırım İnşaat ismiyle 1972 yılında sektöre giriş yapan Yıldırım Yapı Grubu dinamik ve yenilikçi yapısıyla 45 yıldır yapı ve inşaat sektöründe gelişim gösteriyor. Yıldırım Yapı Grubu kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yıldırım’ın temellerini attığı Yıldırım Yapı Grubu etkin yapısıyla her dönemde sektörde fark yarattı. 1985 yılında Yıldırım Mühendislik ve Mimarlık, 1987 yılında Kubilay İnşaat, 1995 yılında Cansu İnşaat ve Doğa Ürünleri, 2000 yılında da Eylül Aydınlatma ve İnşaat şirketleriyle büyüme yolunda adımlar atıldı. 2006 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Osman Yıldırım, çağdaş yönetim anlayışı doğrultusunda tüm şirketleri Yıldırım Yapı Grubu çatısı altında topladı.

    Kuleli Evleri Bomonti hakkında: Butik bir proje kimliğindeki Kuleli Evleri Bomonti, İstanbul’un çekim merkezi olarak konumlanan Bomonti’de bulunuyor. 1 Ağustos 2015’te temelleri atılan Kuleli Evleri Bomonti, 69 konut, 13 ticari alandan oluşuyor. Her kesime hitap eden Kuleli Evleri Bomonti projesinde 1+1, 2+1 ve 3+1 tipi daireler bulunuyor. Yüzde 60 tamamlanan satışlar cazip kampanyalarla devam ediyor. Projeler hakkında detaylı bilgi, haftanın 7 günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Kuleli Evleri satış danışmanlarından detaylı bilgi alabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.