DOLAR 32,5677
EURO 34,9381
ALTIN 2427,852
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul’u teknoloji üssüne dönüştürecek proje imzalandı

    İstanbul’u teknoloji üssüne dönüştürecek proje imzalandı
    01.08.2017
    A+
    A-

    İnovatif Teknoloji Firmalarının Uluslararası Pazara Girişini Hızlandırma ve Rekabet Altyapılarını Destekleme Programı (İnnogate) İmza Töreni, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşti.

    Törende İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Arı Teknokent Pazarlama Grup Başkanı Doç. Dr. Deniz Tuncalp ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Macit de katıldı.

    Törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, İSTKA’nın ekonomik, sosyal ve kültürel her alanda İstanbul için çalıştığını belirterek, 700’ü aşkın projeyi desteklediklerini ve binlerce kişinin katıldığı uygulamalı eğitimler vermeye devam ettiğini söyledi.

    İSTKA’nın üniversiteleri ve özel sektörü de destekleyen toplam 55 milyon lira maliyetli 5 ayrı güdümlü projeye destek verdiğine dikkat çeken Vali Şahin, 2017 yılı içinde birçok güdümlü projeyi daha destekleyeceklerini açıkladı.

    Bu çalışmaların amacının İstanbul’da katma değeri yüksek projelerle bilim ve teknoloji alanında dünya ile rekabet eden bir şehir haline getirmek olduğunun altını çizen Şahin, şöyle konuştu;

    “İTÜ Arı Teknokent tarafından İSTKA desteğiyle hazırlanan projeyle teknoloji firmalarının ABD pazarına girişi ve yerli ürünlerin yurtdışına satışı desteklenecek. ABD’nin bu alandaki bilgi birikimi Türkiye’ye taşınacak. Teknopark İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Teknopark ve YTÜ Teknopark’ın da ortaklığıyla tasarlanan projeyle, Türkiye’den dünya çapında teknoloji markaları çıkacak ve İstanbul teknoloji ve inovasyon alanında bölgenin cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi alanında yer almak için bugün imza attığımız projeler büyük önem taşıyacaktır.”

     

    Törende konuşmaların ardından Vali Vasip Şahin ve İTÜ Rektörü Prof Dr. Mehmet Karaca, İnovatif Teknoloji Firmalarının Uluslararası Pazara Girişini Hızlandırma ve Rekabet Altyapılarını Destekleme Programı’na (İnnogate) imza attı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.