DOLAR 32,3793
EURO 35,0481
ALTIN 2326,576
BIST 9140,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul’un rüzgarı Las Vegas’ta esti

    İstanbul’un rüzgarı Las Vegas’ta esti
    10.01.2018
    A+
    A-

    Medya Sanatçısı Refik Anadol’un Ferko Signature’a özel tasarladığı ‘İstanbul’un Rüzgarları’ 9-12 Ocak tarihleri arasında Las Vegas’ta gerçekleşecek CES18’in açılış konuşmalarında da rüzgarını estirdi.

    Ferko’nun Levent’teki projesi Ferko Signature’da yer alan Türkiye’nin ilk veri resmi ‘İstanbul’un Rüzgarları’, bugün başlayan Tüketici Elektroniği Fuarı CES18’in açılış konuşmasında geleceğe yönelik bir düşünme örneği olarak gösterilen veri eserlerle ilgili olarak referans eser olarak yer aldı.

    Türkiye’nin ilk ve tek veri eseri

    Sanal ve artırılmış gerçeklikten sağlık teknolojilerine, tüketici elektroniğinden otomotive 4 binden fazla şirketin katıldığı dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı’nda bu deneyime örnek gösterilen veri eserlerinden biri olan İstanbul’un Rüzgarları, Türkiye’de bu teknikle üretilmiş ilk ve tek eser.

    Medya sanatçısı, yönetmen ve araştırmacı Refik Anadol’un, Türkiye’de, Ferko Signature’da bir ilke imza attığı eserde, İstanbul’daki rüzgar bilgileri, yaklaşık 3×6 metrelik dijital bir tabloya sürekli değişen, interaktif resimler olarak yansıtılıyor.

    Wind of İstanbul hakkında

    Refik Anadol, Ferko Signature için özel olarak tasarladığı bu eseri için bir yıl boyunca Atatürk Havaalanı’ndan toplanan 10 saniyelik aralıklarla zaman ve sıcaklık ile beraber rüzgar hızı, yönü ve şiddeti bilgilerini okumak, analiz etmek ve görselleştirmek için bir dizi yazılım geliştirdi. Ortaya çıkan sanatsal çalışma, İstanbul’un belirgin rüzgar karakteristiğine odaklanan 4 dinamik bölümden oluşuyor. Her bölüm, rüzgarın görünmeyen güzelliğini, rengarenk ve estetik bir tablo olarak ortaya çıkarıyor. Proje, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirirken rüzgar olgusunu ve doğanın güçleri ile yapılı çevre arasındaki görünmeyen şiirsel ilişkiyi araştıran kuşbakışı benzersiz bir deneyim sunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.