DOLAR 32,5732
EURO 34,9962
ALTIN 2429,609
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul’un yeni simgesi Çamlıca Camii açılış için gün sayıyor

    İstanbul’un yeni simgesi Çamlıca Camii açılış için gün sayıyor
    16.01.2019
    A+
    A-

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 2013’te yapımına başlanan Çamlıca Camisi’nin kısa sürede tamamlandığını belirterek, “Mimar Sinan’ın payitahta vurduğu mühürlerden sonra bu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın fikir babalığı yaptığı Çamlıca Tepesi’nde 50 bin kişinin namaz kılabileceği Çamlıca Camisi de bugün bizim dönemimizde bir mühür olarak, Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’nı selamlayacak.” dedi.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapımı tamamlanan Çamlıca Camisi’nde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. İncelemesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kurum, camilerin sosyal hayatın merkezinde, insanların buluştuğu mekanlar olduğunu belirtti.

    Kurum, “Mimar Sinan’ın payitahta vurduğu mühürlerden sonra bu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın fikir babalığı yaptığı Çamlıca Tepesi’nde 50 bin kişinin namaz kılabileceği Çamlıca Camisi de bugün bizim dönemimizde de mühür olabilecek Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’nı selamlayan Çamlıca Camii’ni gezdik.” diye konuştu.

    7 Gün 24 saat İstanbu’a  hizmet edecek

    Projenin hamisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Kurum, böyle bir camiyi İstanbul’a kazandırdığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Açılış için uygun görülecek bir tarihi bekliyoruz.” dedi.

    Bakan Kurum, “Cami içinde sadece ibadet değil, ibadetin dışında konferans salonları, kültür aktivitelerinin yapılacağı mekanlar, müzeler, kütüphaneler yer alıyor. Kütüphanelerin içinde çocuklarımızın eğitim alabileceği, burada hoş vakit geçirebilecekleri, öğrenebilecekleri mekanlar yer alıyor. Bin 50 kişinin aynı anda bulunabileceği salonumuz var. 7 gün 24 saat bu bölgeye, İstanbul’umuza hizmet verecek cami, bu dönemin bir mührü olarak, inşallah ecdadın bize bıraktığı eserlerin bir benzeri olarak gelecek nesillere aktarılacaktır.” ifadesini kullandı.

    KİRAZLITEPE’DE NİSAN AYINDA TEMEL ATILACAK

    Çamlıca Camisi’nin etrafında da büyük bir çevre düzenlemesi yapıldığını hatırlatan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin caminin etrafında Çamlıca Tepesi çevre düzenlemesi, antenlerin nakli ve Libadiye Kavşağı’ndan Çamlıca’ya direkt ulaşımı sağlayacak tünel projesini yürüttüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

    “Bu sayede hem Çamlıca Camisi’nin hem Üsküdar’ın hem de Libadiye çevresindeki trafik yoğunluğunu azaltacak ve bu bölgeye direkt ulaşımı sağlayacak tünel projemiz de son aşamaya geldi. Cami etrafında millet bahçeleri, millet kıraathanelerinin olduğu çok güzel yaşam alanları var. Bu yaşam alanlarında da cemaatimiz, halkımız namaz vakitlerinin dışında da her türlü sosyal faaliyeti yapabilecekler.”

    Kurum, Üsküdar Belediyesi ile Kirazlıtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini hatırlatarak, şunları anlattı:

    “180 dönüm alan üzerinde kentsel yenileme projesi yapıyoruz. Dolayısıyla caminin etrafında bizim kültürümüze uygun yaşam alanlarını yürütmek suretiyle de bu kentsel dönüşüm projesini başlattık. İnşallah nisan ayı itibarıyla burada temel atarak cami ve cami etrafındaki yaşam alanlarının da seviyesinin yükseltilmesi suretiyle bu dönüşüm projesini de gerçekleştirmiş olacağız. Bu sayede Çamlıca, Üsküdarımız gerçekten örnek bir şehircilik anlayışı taşıyacak ve gelecek nesillere bırakacağımız, ecdadın bize bıraktığı eserlerin bir benzeri olacak, bizim tarihimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi yansıtacak bu projeleri de İstanbul’umuza kazandırmış olacağız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.