DOLAR 32,5951
EURO 34,7946
ALTIN 2501,68
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘İstiklal Yolu’nda anlamlı buluşma: Dyo İstiklal Yolu’nda

    ‘İstiklal Yolu’nda anlamlı buluşma: Dyo İstiklal Yolu’nda
    15.09.2018
    A+
    A-

    Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasında büyük rol oynayan ‘İstiklal Yolu’nun unutulmamasını hedefleyen DYO; Atlas Dergisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Küre Belediyesi ile bölgeye özel bir gezi düzenliyor. İstiklal Yolu’nun hikâyesinin anlatılacağı gezide, İstiklal Yolu Yürüyüşü de yapılacak.

    DYO, Kurtuluş Savaşı’nda destan yazanları unutmamak ve her zaman saygı ile anmak adına yine ‘İstiklal Yolu’nda. DYO’nun Küre Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Atlas Dergisi işbirliği ile 15-16 Eylül tarihinde bölgeye yapacağı gezide Milli Mücadele’de ‘İstiklal Yolu’nun önemi anlatılacak.

    DYO Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran’ın da hazır bulunacağı program boyunca Mimar Sinan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatma Zeynep Aygen ve Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, İstiklal Yolu’nun hikâyesini, kadınların cepheye verdiği desteği katılımcılarla paylaşacak.

    250 METRELİK İSTİKLAL SAVAŞINI ANLATAN DUVAR RESMİ

    Kurtuluş Savaşı sırasında, İnebolu Limanı’na gelen cephanenin Kastamonu ve Çankırı üzerinden Anadolu’nun içlerine kadar kağnılarla taşındığı güzergâh bugün ‘İstiklal Yolu’ olarak adlandırılıyor.

    2016 yılında Küre Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öncülüğünde başlatılan ve DYO’nun da destek verdiği İstiklal Yolu Projesi, bağımsızlığa giden bu yolda yaşananların hikâyesini gelecek nesillere aktarmayı, toplumsal hafızayı her zaman canlı tutmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde DYO’nun desteği ile 250 metre uzunluğundaki duvar üzerinde İstiklal Savaşı sırasında yaşananlar resmedilerek boyanması ile son halini alıyor.

    DYO’DAN KÜRE GEZİSİ İLE EŞ ZAMANLI YARIŞMA

    Bu arada renklerinde doğadan ilham alan DYO; Küre gezisi ile eş zamanlı olarak Instagram üzerinden de bir yarışma düzenleyecek. Instagram @DyoBoya hesabından yürütülecek olan yarışmaya katılmak isteyenler, yeşil&haki tonlu fotoğrafları @DyoBoya’yı etiketleyerek #KeşfetDyo hashtagi ile paylaşacaklar. Söz konusu paylaşımlar arasında en iyi 5 seçilirken, ödül olarak da kendilerine renkli matara armağan edilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.